Til hovedinnhold

Gratulerer alle sosialarbeidere!

sosionom samtale terapeut barn konsultasjon sosialarbeider illustrasjon

sosionom samtale terapeut barn konsultasjon sosialarbeider illustrasjon (Foto: Mostphotos)

15.mars var den internasjonale sosialarbeiderdagen. Fagforbundet ønsker å takke akkurat deg, for den viktige jobben du gjør som sosialarbeider.

17.03.2022
Sist oppdatert: 17.03.2022

Gratulerer alle sosialarbeidere!

Sosialarbeideren jobber med mennesker i ulike faser og livssituasjoner. Du har tatt på deg et av de viktigste samfunnsoppdragene vi har. Du står på hver dag for å gjøre livene til andre mennesker bedre, og så meningsfulle som mulig.

Vi finner deg blant annet i eldreomsorgen, i spesialisthelsetjenesten, på skoler, i barnehager, på NAV, på barnehjem, på ungdomsinstitusjoner, fritidsklubber og som personligassistent. Du er å finne på samtlige arenaer, innenfor det kommunale, statlige, private ideelle, private kommersielle, der mennesker i alle aldre, og ulike livssituasjoner blir tatt hånd om. Du står på hver eneste dag for at alle som trenger deg, der du er, skal oppleve seg godt ivaretatt av samfunnet de lever i.

Fagforbundet vil bruke sine ressurser på deg, slik at du kan bruke dine ressurser på menneskene du hjelper, og på faget du utøver. Fagforbundet vil kjempe for din lønn, og for at dine arbeidsvilkår er best mulig. Vi gir deg mer enn gjerne faglig påfyll også. Alt dette gjør vi ved blant annet å forhandle lønna di, sørge for at din profesjon, yrkesutdanning eller formalkompetanse blir synliggjort på alle arenaer, der vi mener man skal vite om akkurat deg, og den jobben du gjør. Vi forsøker å lage kurs og konferanser du kan ha nytte av. Vi nevner deg hos din egen arbeidsgiver, og vi nevner deg i departementer og på stortinget. Du er viktig, og vi forteller alle nettopp det!

Du er alltid velkommen til å ta kontakt med Fagforbundet. Snakk med din lokale tillitsvalgt, eller kontakt oss på andre måter, om du har spørsmål knyttet til arbeidslivet eller ditt medlemskap hos oss.

Et stort HURRA for deg, og lykke til med arbeidet ditt fremover!

 

Under finner du noen nyttige faglige tips:

Nye endringer i tvangslovverket - dette bør du kjenne til!

Det er store endringer på gang i tvangslovverket! Det som er foreslått vil få stor betydning for de som jobber i helse -og omsorgstjenestene - og også for pasienter og pårørende. 

Emilie Storli fra Fagforbundet er gjest i podkasten Fagprat. Emilie snakker om bruk av tvang, og hva de som jobber i tjenestene bør være obs på med endringene som er foreslått.

Du kan høre episoden på en av lenkene under: 

Apple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/nye-endringer-i-tvangslovverket-dette-b%C3%B8r-du-kjenne-til/id1500395040?i=1000553719004

Spotify: https://open.spotify.com/episode/46RJSLrdpdqnPOH27GuDZO

SoundCloud: https://soundcloud.com/fagprat/nye-endringer-i-tvangslovverket-dette-bor-du-kjenne-til

Barnevernsreformen - hva kan vi vente oss?

Kommunene får et enda større ansvar for barnevern når den nye barnevernsreformen trådte i kraft 1. januar i år. Kjell- Arne Lie jobber i barnevernet i Horten, og snakker om hva han tror at endringene vil innebære for barnevernsansatte og kommunene. 

Hør episoden på en av lenkene under:

Apple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/barnevernsreformen-hva-kan-vi-vente-oss/id1500395040?i=1000547671204

Spotify: https://open.spotify.com/episode/3AmVJIKr931nznDmzHLBxe

SoundCloud: https://soundcloud.com/fagprat/barnevernsreformen

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?