Til hovedinnhold

Naboer viste solidaritet med streikende ved Det Norske Teatret

Naboer til Det Norske Teatret serverer fårikål til kampklare streikevakter

Naboer til Det Norske Teatret serverer fårikål til kampklare streikevakter

Familien Bækholt ga sin fulle støtte til streikende kulturarbeidere ved å servere en stor gryte fårikål.

05.09.2021 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 05.09.2021

Line og datteren på fjorten i Bækholt-familien er naboer til teatret i Oslo, og de syntes det var på sin plass å glede streikevaktene med godsakene.

Støtten ble mottatt med stor glede og den hyggelige stemningen førte fort til en samtale om viktigheten av streiken i kultursektoren.

Ikke til å tro

- Når jeg hørte hva konflikten handlet om, ble jeg svært opprømt. Det er ikke å tro at det må være nødvendig å streike i 2021 for noe så selvsagt som en pensjonsordning som likebehandler menn og kvinner, sier Line Bækholt.

 Hovedtillitsvalgt Åse Nordås (t.v) og engasjert nabo, Line Bækholt.

 

- Jeg jobber selv i en virksomhet som er organisert i Spekter. Denne kampen tar kulturarbeiderne ikke bare for sin sektor, men for store deler av det norske arbeidsliv.

- Jeg er svært bekymret for at Spekter vinner denne konflikten. Jeg er redd for at det kan få konsekvenser for en haug med andre arbeidstakere. Livslang, kollektiv og kjønnsnøytral pensjon skulle være selvsagt og ikke noe man må kjempe for. Jeg er svært takknemlig for at kulturarbeiderne tar denne kampen som er viktig for mange andre, kommenterer hun.

Datteren (14) er enig.

- Det er jævlig dumt at kvinner blir straffet for å leve lengre. Jeg mener at man må ha pengene livet ut.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?