Til hovedinnhold

Norsis med ny kampanje mot hets, falske nyheter og svindel

(Foto: anerikke)

Nå lanseres den offentlige kampanjen «Stopp – tenk deg om» for å bekjempe hets, spredning av falske nyheter og svindel på nett. Målet er å få hver enkelt til å tenke seg ekstra om når de bruker internett.

27.08.2021
Sist oppdatert: 27.08.2021

Kampanjen gjennomføres av NorSIS, Norsk senter for informasjonssikring, på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet og starter nå i august.

–Uriktig informasjon om politiske saker og et langt tøffere debattklima i forbindelse med stortingsvalgkampen, gjør det ekstra viktig å minne oss alle på viktigheten av kildekritikk. Vi ønsker å øke bevisstheten rundt bruken av sosiale medier for spredning av manipulert informasjon, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Gjennomføringen av kampanjen skjer i samarbeid med Politiet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).
– Vi vet at risikoen for at vi deler falske nyheter, reagerer med hets på en post i sosiale medier eller går på en svindel er mindre dersom vi får tenkt oss om før vi foretar oss noe. Hvis vi alle er litt mer bevisste på hvordan vi oppfører oss, vil vi i felleskap gjøre nettet til et tryggere, bedre og mer opplysende sted å være, sier administrerende direktør i NorSIS, Lars-Henrik Gundersen.

Mer om kampanjen her: https://norsis.no/ny-kampanje-mot-hets-falske-nyheter-og-svindel/

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?