Til hovedinnhold

Fagforbundsuka - la flere bli en del av fellesskapet!

I mai 2020 laga vi en tekst til Oss tillitsvalgte med overskrifta «Medlemmene ekstra viktige i en unntakstilstand».

09.06.2021 av Randi Tevik
Sist oppdatert: 24.06.2021

I juni 2021 kan vi med megafon rope det samme budskapet. For 21. juni braker det løs med ny fagforbundsuke. Etter et år med restriksjoner er Fagforbundet klare for å gjøre en skikkelig verveinnsats. I tillegg får vi en ekstra mulighet til å takke og vise medlemmene at innsatsen de har gjort det siste året er uvurderlig.

Det er mange i Fagforbundet som har gledet seg lenge til å få reise ut på arbeidsplassbesøk igjen. Dessverre vil det nok være begrensede muligheter for fysisk oppmøte også denne sommeren, men Fagforbundsuka blir ikke avlyst av den grunn.

Vår viktigste medlemsfordel er den plasstillitsvalgte. Fagforeningene oppfordres til å motivere de tillitsvalgte til en verveinnsats. Som Odd-Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet, sier det:

 «Det viktigste er å tørre å spørre. Det gjør vi ved å være synlige og aktive. Langt flere fortjener å bli en del av det sterke fellesskapet fagbevegelsen er.»

For å legge til rette for mest mulig aktivitet vil det også i år være profileringsprodukter i nettbutikken til rabatterte priser.

Våre verdier har innhold

Omtanke, solidaritet og samhold har virkelig fått et innhold gjennom møter, forhandlinger og streiker, og innsatsen alle har gjort styrker Fagforbundet som organisasjon.

Fagforbundet sine medlemmer har stått i front og mange har fått både privatliv og arbeidsliv snudd på hodet det siste året. Frykt for egen helse, og frykt for nære og kjære har vært til stede samtidig som arbeidshverdagen har vært veldig krevende.

Fagforbundet har svært mange medlemmer i yrker som regnes som samfunns­kritiske. Vi har hele perioden siden Norge ble stengt ned i mars 2020, forsøkt å sette søkelyset på de ulike samfunnsområdene.

Det er mange å løfte fram, og det er mange å takke.

Det må vi fortsette med også videre framover også etter at pandemien har lagt seg. Våre medlemmer og den jobben de gjør må framsnakkes på alle arbeidsplasser og hos alle arbeidsgivere.

Fagforbundsuka handler om å være synlig – det er vi jo hver dag, men akkurat nå er det lille ekstra veldig viktig.

Filmer og tips på vervesida

vervesida på fagforbundet.no finner du både gode tips, filmer og profileringsartikler.

Fagforeningene, som er det viktigste organisasjonsleddet, må tenke helhet og alle avtaleområder og bruke nettsida si, Facebook og e-postliste til å spre det dere vil ha ut.

Et mål bør være at alle sammen har et vervebudskap på topp i uke 25.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?