Til hovedinnhold

Fra ungdomstillitsvalgt i Postkom til Fagforbundet

– Jeg tror det blir veldig bra for gamle Postkom-medlemmer å komme inn i Fagforbundet, sier Andreas Wang, det nyeste medlemmet av Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg.

13.02.2020
Sist oppdatert: 14.02.2020

Første januar 2020 ble han ikke bare nytt medlem av Fagforbundet, men 27 år gamle Andreas Wang tok også veien over fra Postkom sitt sentrale ungdomsutvalg, og over til Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg.

Spennende forskjeller

– Jeg har vært medlem av Postkom siden 2012, da jeg fikk en fast stilling i Posten etter at jeg var ferdig i militæret. Vi hadde høy organisasjonsgrad på enheten, så den lokale tillitsvalgte sa det bare var å melde seg inn. Så da gjorde man jo det, da, forteller Wang.

27-åringen kommer opprinnelig fra Askim. De første fem-seks årene i Posten jobbet han som postbud der. Det siste halvannet året har han produsert reklame på Postens terminal på Lørenskog.

I løpet av høsten 2019 begynte han overgangen til Fagforbundet så smått ved å delta på noen av Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg sine møter, og Fagforbundet Ungs landskonferanse. Han har allerede merket seg noen forskjeller mellom forbundene.

– Det gamle sentrale ungdomsutvalget i Postkom jobbet for det meste med å arrangere kurs og konferanser for medlemmer under 35 år. Det har vært veldig store omstillinger i Posten de siste årene, så vi har hatt mye oppmerksomhet på omstilling og muligheter, og kurs for jobbsøkere, forklarer Wang, og fortsetter:

– Den største forskjellene på de to forbundene er nok det politiske engasjementet og hva som blir diskutert under møtene. Postkom er for alle arbeidere i Posten og Bring, så det gikk veldig mye i Post-saker og hvordan situasjonen er i konsernet.
Nå snakker vi om alt fra verning av naturområdet til sekstimersdagen. Det er spennende, og hvis jeg skal velge noen saker jeg brenner ekstra mye for, så må det være fast stilling til dem som ønsker det, og mindre forskjeller i samfunnet.

Større ungdomsorganisering

Andreas Wang ser positivt på sammenslåingen med Fagforbundet, også for unge medlemmer. Fra et forbund med stadig færre medlemmer under 30 år, er han nå ungdomstillitsvalgt for en ungdomsorganisering på over 45 000 medlemmer. Og Fagforbundet Ung blir stadig større.

– Det å komme inn i Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg tror jeg blir veldig bra for gamle Postkom-medlemmer. Medlemstallene på medlemmer under 30 hos oss var veldig synkende, så jeg tror det blir bra å ha en mye større ungdomsorganisering vi kan henge oss på, avslutter Wang.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?