Til hovedinnhold

Slik blir den digitale 1. mai-feiringa

LO byr på to store digitale opplegg: 1. mai-tog og en to timer lang direktesending med innbakt hjemmebesøk hos både Thorbjørn Berntsen, Gro Harlem Brundtland og Kristin Halvorsen.

30.04.2020
Sist oppdatert: 30.04.2020

Sendingen vil streames på nettsiden www.1mai.no. Fra kl. 11.00 kan du følge sendingen fra et 1. mai-studio, med taler og appeller, med lokale innslag, arbeidersanger og andre kulturelle innslag.

Solidaritet viktigere enn noen gang

Det er viktigere og mer aktuelt enn noen gang. Det er nå vi virkelig erfarer hvor viktig solidaritet og fellesskap er. Hvor gjensidig avhengige vi er av hverandre, over hele verden. At alle er like mye verdt! 

1. mai-toget

LOs lokalorganisasjoner, de som til vanlig arrangerer 1. mai over hele landet, har tatt initiativ til å gå sammen om et stort digitalt 1. maitog, med lokale paroler som alle kan slutte seg til.

I tillegg blir det solidaritetskonsert og innsamling til Norsk Folkehjelps arbeid.

Hylle heltene

– Stengte arbeidsplasser har gjort at flere hundre tusen arbeidstakere er blitt permitterte, ledige og har mistet inntekten sin. Andre står i første rekke for å hjelpe de syke. Helsepersonell, sammen med renholdere, bussjåfører, renovatører, ansatte i Nav og andre, står på døgnet rundt for å holde hjulene i gang. Det er disse vi skal hylle på 1. mai, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til frifagbevegelse.

Norsk Folkehjelp har også en 1. mai-aksjon, i samarbeid med Fagforbundet: Stopp smitten, ikke demokratiet

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?