Til hovedinnhold

Aktuell: Bjarne Tapio

Leder og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Karasjok, Bjarne Tapio er blant dem som bidrar til at Fagforbundet vokser.

Leder og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Karasjok, Bjarne Tapio er blant dem som bidrar til at Fagforbundet vokser. (Foto: Fagforbundet Finnmark)

I desember ble målet om over 200 000 yrkesaktive medlemmer i Fagforbundet nådd. Leder og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Karasjok, Bjarne Tapio gleder seg sammen med den politiske ledelsen sentralt over at forbundet vokser - og over at han vant vervekonkurransen i seksjonene i Finnmark.

15.01.2009 av Randi Tevik/Bjørn Svalastog
Sist oppdatert: 22.01.2009

Verving og medlemspleie er to av de viktigste arbeidsoppgavene i Fagforbundet. Flere medlemmer betyr mer makt og mer innflytelse i samfunnet, både lokalt og sentralt. Derfor er det viktig at tillitsvalgtapparatet har en god strategi for verving. Dette vet Bjarne Tapio fra Karasjok. Som leder og hovedtillitsvalgt i Karasjok, ser han betydningen av å representere en forening som har innflytelse på politiske vedtak og avgjørelser som fattes i lokalsamfunnet. Alle bør med mener Bjarne, og verveblokka har han med overalt hvor han ferdes rundt om i kommunen som ambulerende vaktmester. 

Fagforbundet Karasjok hadde ved årsskiftet 2007/08 omtrent 100 medlemmer. Etter en formidabel verveinnsats fra tillitsvalgte og medlemmer i lokalforeninga har Fagforbundet Karasjok i 2008 økt medlemstallet med fantastiske 65 medlemmer. Og det i en kommune med bare 2.700 innbyggere. Det er en innsats det står stor respekt av - og mye av æren skal leder og hovedtillitsvalgt Bjarne Tapio ha.

Da seksjonene i Fagforbundet Finnmark i høst utlyste vervekonkurransen var ikke Bjarne sen om å melde seg på. På de få ukene konkurransen varte hadde han vervet seks nye medlemmer, og det holdt til at han gikk seirende ut av konkurransen hvor premien var et reisegavekort til en verdi av fem tusen kroner. Premien til "superververen" i nord ble overrakt på et felles styremøte for alle seksjonene i Finnmark. Før overrekkelsen ga Bjarne forsamlingen mange gode tips om hvordan man kan gå frem for å verve medlemmer. Han vektla viktigheten av å følge opp medlemmene på en skikkelig måte etter at de har sagt ja til å bli en del av fellesskapet.  

Gratulerer med en velfortjent premie, og lykke til i det framtidige arbeidet - med verveblokka under armen. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?