Til hovedinnhold

Meld deg på "Svart økonomikonferansen 2019 – arbeidslivskriminalitet 2.0?" 30. januar 2019

30. januar 2019 går den årlige Svart økonomikonferansen av stabelen på Oslo Kongressenter.

28.09.2018 av Martin Raaen Eidissen
Sist oppdatert: 01.02.2019

Onsdag 30. januar, klokken 10.00-15.30
Oslo Kongressenter, Folkets Hus

På årets konferanse lanseres den norske utgaven av James Bloodworths bok Innleid og underbetalt som er en personlig beretning om arbeidshverdagen som midlertidig og underbetalt arbeider på et av Amazons lager i Storbritannia, hvor ledelsen er automatisert og innsatsen styres etter arbeidsgivers logaritmer. Er den nye arbeidslivskriminaliteten digital og høyteknologisk?

Journalist Siri Gedde-Dahl er gravejournalist i Dagbladet og står bak avsløringene om krabbekrigen i Båtsfjord. Hun stiller spørsmål ved om arbeidslivskriminaliteten på sjøen går på livet løs.

Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik debatterer om regjeringens strategi mot arbeidskriminalitet virker med arbeidsminister Anniken Hauglie.

Fagforbundets leder Mette Nord ønsker å vite om myndighetene er interessert i å bekjempe sosial dumping i offentlig sektor, mens Riksadvokat Tor-Aksel Busch spør om kontrolletatenes innsats er reaktiv.

Civita har stilt spørsmålstegn ved om arbeidslivskriminalitet må forstås som et grenseløst samfunnsproblem. Sammen med tankesmiene Agenda og Manifest tar vi debatten som ledes av forfatterne Line Eldring og Elin Ørjasæter. Eldring og Ørjasæter har skrevet bok om fremveksten av løsarbeidersamfunnet som de vil presentere.

 

MELD DEG PÅ HER

 

Program

- Åpning v/Kjersti Barsok, forbundsleder Norsk Tjenestemannslag

- Innleid og underbetalt, v/James Bloodworth, forfatter og journalist

- Løsarbeidersamfunnet v/Line Eldring og Elin Ørjasæter

- Kampen mot arbeidslivskriminalitet – en kamp på sviktende grunnlag:
Paneldebatt med Torstein Ulserød (Civita), Trygve Svensson (Agenda) og Magnus Marsdal (Manifest)

- Tilstrekkelig handlekraft? Debatt om regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet mellom arbeidsminister Anniken Hauglie og nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik

- Har kontrollmyndighetene kontroll over sosial dumping i offentlig sektor? v/Mette Nord, forbundsleder Fagforbundet

- Reaktiv innsats mot arbeidslivskriminalitet v/Tor-Aksel Busch, riksadvokat

- Krabbekrigens ofre - om mulig menneskehandel i Båtsfjord og erfaringer med kontrolletater v/Siri Gedde-Dahl, journalist Dagbladet

- Avslutning v/Trond Finstad, leder Yrkesseksjon kontor og adminstrasjon og medlem i arbeidsutvalget i FagforbundetKonferansen arrangeres i samarbeid med Norsk Tjenestemannslag (NTL) på Oslo Kongressenter, som ligger i tilknytning til "LO-bygget" på Youngstorget i Oslo. Det vil være rom for inntil 400 deltakere fordelt mellom Fagforbundet og NTL.

Det vil bli servert lunsj.

 

MELD DEG PÅ HER

 

 

Relaterte dokumenter:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?