Til hovedinnhold

Fagbladet: Ann-Kristin hadde 5,6 i karaktersnitt: - Jeg ble kalt dum da jeg sa jeg ville velge yrkesfag

Mange forventet at Ann-Kristin Birkelund skulle ta en lang utdanning. Men selv ville Birkelund ta fagbrev i kontorfaget.

02.11.2018 av Martin Raaen Eidissen
Sist oppdatert: 09.11.2018

– Læreren min kalte meg dum da jeg fortalte ham at jeg ville søke meg inn på en yrkesfaglig linje, sier Ann-Kristin Birkelund (19).

Fagbladet møtte henne på utdanningsmessa på Hellerudsletta. Der stod hun og hundrevis av andre på stand for å vise faget sitt til usikre tiendeklassinger som snart skal søke linje på videregående skole.

Ann-Kristin var toppelev i klassen på ungdomsskolen. Hun hadde 5,6 i karaktersnitt i 10. klasse, og både lærere og klassekamerater forventet at hun kom til å velge studiespesialisering og realfag på videregående. Slik ble det ikke.

– Jeg syntes ikke skolen var utfordrende nok – jeg ville jobbe praktisk. Foreldrene mine er begge yrkesfaglig utdannet, så jeg fikk god støtte hjemmefra, men klassekamerater og lærere ble veldig overrasket, sier hun.

Etter ungdomsskolen trosset hun lærerens forventninger, og medelevers antatte fordommer om at alle som går yrkesfag er late, og startet på linjen Service og samferdsel.

Etter et år på Service og samferdsel fikk hun lærlingplass som kontorfagarbeider hos AOF opplæringskontoret, og tar fagbrev neste høst. Hun angrer ikke på valget hun tok.

Les hele artikkelen i Fagbladet her: https://fagbladet.no/nyheter/annkristin-hadde-56-i-karaktersnitt--jeg-ble-kalt-dum-da-jeg-sa-jeg-ville-velge-yrkesfag-6.91.586497.821008ac5a

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner sier selv at at dette er det dummeste han har hørt, og at "et fagbrev er like viktig som en mastergrad". Les hele kommentaren hans til Fagbladet sin sak om Ann-Kristin her: https://fagbladet.no/nyheter/annkristin-ble-kalt-dum-da-hun-valgte-yrkesfag--det-er-det-dummeste-jeg-har-hort-sier-kunnskapsminister-jan-tore-sanner-6.91.587399.4ef6883888

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?