Til hovedinnhold

Ny rapport overrakt justisministeren: Her er de ti største digitale truslene

Samtidig som antall svindler og bedragerier på en rekke områder økte i 2019, tror en av fire norske bedrifter at de nærmest er immune mot dataangrep. Den enkelte innbygger er heller ikke godt nok rustet til å beskytte seg mot de risikoene som et digitalt samfunn representerer.

07.02.2020 av Christian Danielsen
Sist oppdatert: 14.02.2020

4. februar overrakte NorSIS rapporten «Trusler og trender 2019–2020» til justisminister Monica Mæland (H). Dette er en oppsummering av truslene som preget Norge i året som gikk, og som høyst sannsynlig kommer til å gjøre det også i 2020. Rapporten inneholder en rekke råd og tips til hvordan både små og mellomstore bedrifter, kommuner og befolkningen ellers kan beskytte seg mot truslene og hva de bør gjøre når de først er rammet.

– Det er ifølge våre egne undersøkelser en stadig større frykt blant nordmenn for å ta i bruk flere digitale tjenester. Dette skjer samtidig som den digitale trusselen er økende. Vi tror kunnskapen og rådene i denne rapporten kan bidra til å gjøre langt flere trygge på nett, sier administrerende direktør i NorSIS, Peggy Heie.
Les mer her: https://norsis.no/trusler-og-trender-2019-2020/

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?