Til hovedinnhold

Den nye Viken-modellen: For et mer ryddig arbeidsliv

Som fylkesrådsleder skal Tonje Brenna (Ap) skape landets beste arbeidslivsmodell i det nye storfylket Viken.

16.10.2020 av Lyra Lluka
Sist oppdatert: 22.10.2020

Viken fylke vil få 1,2 millioner innbyggere og blir dermed en av de største offentlige innkjøperne i landet. Den makten vil det Ap-ledede fylkesrådet bruke til å stille krav overfor firmaer som skal levere tjenester til fylket.

– Dette er det første initiativet vi tar for å få til en Viken-modell for et anstendig arbeidsliv. Vi skal skape landets aller beste arbeidslivsmodell. For å få til det skal vi hente inspirasjon fra andre kommuner og fylker som har gjort det samme, men vi er også avhengig av å ha LO og fagbevegelsen med på laget. Derfor er det første møtet her for å få støtte og deres hjelp til å komme i kontakt med de vi må lære av, sier Tonje Brenna til FriFagbevegelse.

Den nye Viken-modellen

Modellen i nye Viken skal stille krav til bruk av lærlinger og fagarbeidere ved alle oppdrag som fylket tar. Viken skal ta det beste ut av dagens modeller, som for eksempel Oslo-modellen.

Hovedpunktene i de ulike modellene går ut på at det i all hovedsak skal benyttes fast ansatte i minst 80 prosent stilling ved utførelse av oppdrag for kommunen eller fylket. 

Les mer om den nye Viken-modellen her!

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?