Til hovedinnhold

Hvorfor velge kjemiprosess, sa du?

Kjemiprosess er faget for deg som vil jobbe med vann. Vann er verdens viktigste ressurs, og vannbransjen er full av spennende oppgaver. Vi gjør saltvann til ferskvann. Vi gjør regnvann til drikkevann. Dette er ikke bare teknologi på sitt beste. Det er også teknologi på sitt viktigste.

16.10.2018
Sist oppdatert: 14.01.2019

Fra grått til blått vann

Du kan gjøre grått vann blått. Du renser, resirkulerer og jobber for miljøet ved å skape fornybar energi. Du kan jobbe med prosjekter knyttet til vannteknologi i inn- og utland.

Tåle klimaendringer

Du jobber for at vann- og avløpsnettet skal tåle klimaendringene. Sterkere stormer, flom og økte nedbørsmengder gjør at dette er livsviktige funksjoner for samfunnet.

Du kan jobbe i hele verden

Vann er like viktig i Brasil som Bergen, Singapore som Snåsa. Når du er ferdig utdannet vil du kunne bo og jobbe i hele verden. Enten du vil bo og jobbe i Norge eller internasjonalt med å løse miljø- og drikkevannsutfordringer, finnes det en jobb til deg.

Flere bransjer å velge mellom

Du kan jobbe både på vannverk og renseanlegg. Kjemiprosessfaget gjør det også mulig å jobbe med olje og gass, metallurgisk industri og prosessindustri. Du kan jobbe med prosjekter knyttet til eksport av vannteknologi til utlandet.

Velkommen til vannbransjen – fremtidens yrke!

 

Se alle dine medlemsfordeler - 
bli medlem i dag!

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?