Til hovedinnhold

LO vant rettsstrid om krav til fast stilling

En konflikt om fast ansettelse har ført til en uvanlig rettslig strid mellom LO og Oslo kommune. Kommunen må betale millionbeløp etter å ha nektet ansatt fast jobb.

18.07.2019 av Randi Tevik
Sist oppdatert: 12.10.2020

LO har, på vegne av Fagforbundet, kjempet for en kvinnelig barnehagean­satts rett til fast arbeid. Oslo kommune har i to rettsomganger hevdet at den bar­nehageansatte ikke har krav på fast stil­ling.

Ansatt gjennom bemanningsbyrå

I 2014 fikk kvinnen 30 prosent fast stil­ling i en kommunal barnehage i bydel Alna i Oslo. Da hun sa fra at hun ønsket å jobbe mer, fikk hun beskjed fra arbeidsgi­ver om at hun bare kunne få mer jobb hvis hun ble leid inn gjennom beman­ningsbyrået Personalhuset Staffing Group, som Oslo kommune hadde en av­tale med. Kvinnen etterkom det svaret og jobbet deretter sine faste 30 prosent, men ble i tillegg leid inn 50 prosent av barne­hagen via bemanningsbyrået.

Krav om fast stilling avvist

I 2016 krevde kvinnen at hennes faste stillingsbrøk ble økt til 80 prosent. Ar­beidsmiljøloven er klar på at deltidsan­satte som i ett år har jobbet mer enn av­talt arbeidstid har rett på en stilling som tilsvarer faktisk arbeidstid.

Oslo kommune avviste likevel kravet og hevdet at arbeidsmiljølovens bestem­melser ikke gjaldt – fordi kvinnen var leid inn via et bemanningsselskap.

Tillitsvalgt i Fagforbundet Barn og Oppvekst i bydel Alna støttet den ansatte, og LO tok saken til tingretten.

Tingretten som slo fast at kvinnen hadde rett på 80 prosent fast stilling.

Oslo kommune tapte etter to rettsrun­der

Arbeidsgiver anket tingrettsdommen. Heller enn å gi den barnehageansatte fast stilling, valgte Oslo kommune å anke saken til lagmannsretten. Omkampen endte i et knusende nederlag.

I Borgarting lagmannsrett ble kommu­nen dømt til å gi kvinnen fast jobb, samt erstatning og saksomkostninger på over 1,5 millioner kroner.

I dommen slår lagmannsretten fast at kommunens bruk av innleie var en «irre­gulær konstruksjon» for å omgå kvinnens vern i arbeidsmiljøloven.

«Lagmannsretten tilføyer at bruken av innleie som i saken her heller ikke synes å harmonere med en politisk målsetting i Oslo kommune om flere i «heltidsar­beid» som kommer til uttrykk i byrådets forslag til budsjett 2019 og økonomiplan for 2019–2022», heter det i dommen.

Anker ikke en gang til

Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune har vært forsiktig med å kommentere saken, men sier at de ikke kommer til å anke saken igjen.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?