Til hovedinnhold

Hjemmekontor økte risikoen – 300.000 nordmenn svindlet på ett år

Folkefest 09

Folkefest 09 (Foto: Fagfoirbundet Oslo)

8 prosent av alle mellom 15 og 74 år sa i juli at de var utsatt for økonomisk svindel i løpet av det siste året. Å jobbe alene øker risiko for å bli lurt

25.09.2020 av Lyra Lluka
Sist oppdatert: 19.10.2020

Det er NorSIS som har gjennomført undersøkelsen, som viser at mer enn 300.000 personer har blitt svindlet på en måte som hadde fått økonomiske konsekvenser.

– Det er helt åpenbart at mer svindel i omløp og den økte bruken av hjemmekontor har gjort flere virksomheter opptatt av å gi sine ansatte opplæring i informasjonssikkerhet, sier seniorrådgiver Trude Talberg-Furulund i NorSIS til NTB.

Mye hjemmekontor 

Fremdeles jobber hele én av tre i Norge hovedsakelig på hjemmekontor, ifølge en undersøkelse fra Norsk koronamonitor i forrige uke. Bruken av hjemmekontor er på vei oppover igjen i september.

Mange sitter alene uten et sosialt nettverk eller en IT-medarbeider, noen som kan bidra med en realitetsorientering for eksempel hvis en litt mistenkelig epost skulle dukke opp, der avsenders logo kanskje ikke ser helt ut som den pleier, eller ordlyden får en til å stusse.

Etter kun dager med nedstengning i Norge kom de første meldingene om koronasvindel på nett. Det kom Eposter med falsk covid-informasjon, tilbud om vaksiner mot covid-19 eller faktura på mangelvarer som hånddesinfeksjon og munnbind, i tillegg til mye annet som kunne være fristende å klikke på i hjemmekarantene.

Her kan du lese hele saken!  

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?