Til hovedinnhold

11 nye barn flyttet inn i Barnebyen!

rodtkort.jpg

rodtkort.jpg (Foto: Turid Weisser)

I løpet av våren 2012 har tre nye familiehus blitt åpnet, og det er nå 10 familiehus som er i drift.

08.05.2012 av Ingunn Eriksen
Sist oppdatert: 08.05.2012

I alt er det 76 barn som bor i Fagforbundets barneby, 42 gutter og 34 jenter. Inntaksprosessen har tatt lenger tid enn forventet på grunn av problemer med å få møbler til fem av familiehusene. Utvelgelsen av barn har også vært omstendelig prosess. Det er det lokale barnevernet som velger ut barna som får tilbud om å få et hjem i Barnebyen. Samarbeidet er godt, og planen er at alle husene i barnebyen skal være innflyttet i løpet av 2012.

Mange av barna har dype traumer, og Barnebyen har inngått en avtale med landets eneste sosialarbeiderutdanning i hovedstaden Luanda om utplassering av praksiselever ved SOS¬-barnebyers programmer i Huambo. Dette har gitt nyttig kompetanse og erfaring både til de nyutdannende sosialarbeiderne og barnebyen.

Ustabil strømtilførsel har vært et problem siden Barnebyen åpnet. Dette skyldes at Barnebyen ligger i et område som ikke er knyttet opp mot hovednettet. Barnebyen må derfor benytte seg av et dieselaggregat. Aggregatet er i gang minst 17 timer i døgnet. Nå ser det ut til at det kan bli en løsning på strømproblemet. Regjeringen har godkjent kontrakt for rehabilitering av Gove-demningen som ligger 120 km sør for byen Huambo. Demningen har vært gjenstand for sabotasjeaksjoner i 1986 og 1990. Rehabiliteringen vil føre til at myndighetene forhåpentligvis vil kunne levere strøm til Huambo-distriktet i løpet av 2012.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?