Til hovedinnhold

Vel gjennomført konferanse på Storefjell

(Foto: Fagforbundet Oslo)

Konferansen for jordmødre og barnepleiere foregikk på Storefjell 11.-13- mars. Strålende sol og nydelige omgivelser skapte en fin ramme rundt det årlige arrangmentet.

16.03.2015 av Seksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 18.03.2015

Første dag var programmet felles med Ambulansearbeidere og ansatte i AMK-sentraler, hvor deltakerne fikk nyttig informasjon om riktig sikring av barn og voksne i bil. Lege Jens Grøgaard fortalte hvordan man kan avdekke og forebygge fysisk barnemishandling. Trond Boye Hansen redegjorde om skademekanikk hos barn, og hva som skjer i kroppen ved traumer. 

Lene Tandle Lyngstad fra Drammen sykehus åpnet dag to med å fortelle om kengurumetoden og kengurupleie av premature nyfødte barn.

 

Lena Karlsen fortalte om personlige gleder og utfordringer med fødsel og barn når ikke alt er A4. Deltakerne fikk også et gripende møte med Helene Tennefoss-Tørnqvist, som delte sin personlige og sterke historie rundt opplevelsen med dødfødsel.

"Noen ganger er´e ikke all-right", sa Hege Kaspersen i sitt innlegg om psykisk sårbarhet og depresjon i svangerskapet og perinatalperioden.

 

Et tema som var aktuelt for mange var fremmedkulturelle kvinner og fødsler, som Weronika Roksvåg informerte om på konferansens tredje dag.

Konferansen ble avsluttet med et annerledes, sterkt - men også humoristisk møte med Pelle Sandstrak i "Mr. Tourette og jeg 2.0".

Deltakerne ga tilbakemeldinger om en lærerik konferanse med rom for gode diskusjoner med andre yrkesutøvere.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?