Til hovedinnhold

Silje fra Norge deltar i EuroSkills

Yrkeskonkurransen EuroSkills i Budapest er i full gang. I helsefag er det Silje Kjærnli som representerer Norge.

27.09.2018 av Yrkesseksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 27.09.2018

Silje har over flere måneder trent til konkurransen med coach Monica De Vito. Åtte land kjemper om tittelen Europas beste helsefagarbeider, og i konkurransen foregår all kommunikasjon på engelsk.

-  Jeg var veldig nervøs i morges, men synes det har gått veldig bra, sier Silje etter sin første konkurransedag i Budapest. - Jeg føler jeg har fått gjort det meste av det jeg skulle gjøre på scenen, selv om jeg har glemt litt innimellom. 

Deltakerne får forskjellige oppgaver gjennom konkurransedagene, og skal løse dem i «ekte» situasjoner med skuespillere på en scene. En av oppgavene Silje fikk den første dagen var å veilede en pårørende til en dement mann. Den pårørende var fortvilet, og visste ikke hvordan hun skulle takle hverdagen med en mann som ikke var til å kjenne igjen. Hvilke gode råd kunne Silje gi henne slik at hun kunne takle hverdagen med en mann som glemmer både ansikter og oppgaver?

Nervene er i høyspenn for alle konkurransedeltakerne, men Silje er optimistisk. - Så lenge jeg greier å beholde nervene under kontroll, tror jeg dette skal gå bra også videre i konkurransen, sier Silje. Det er lange dager for deltakerne, og på konkurransedag nummer to skal hun skal igjennom hele 5 oppgaver.

- Jeg har med meg flotte supportere og ser mange norske flagg, og det setter jeg stor pris på!

Konkurransen avsluttes med 4 oppgaver fredag.

Du kan se Silje live på facebooksiden til helsefagarbeidere i Fagforbundet.

Vinneren i helsefag kåres på avslutningsseremonien lørdag 29. september, og vi ønsker Silje lykke til!

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?