Til hovedinnhold

Rollemodeller i Yrkes-NM

Snart ferdig utdanna barne- og ungdomsarbeidere Abdiasus Mohamed og Fredrik Hansen er klare for Yrkes-NM i Bergen.

Snart ferdig utdanna barne- og ungdomsarbeidere Abdiasus Mohamed og Fredrik Hansen er klare for Yrkes-NM i Bergen. (Foto: Kjell Olufsen / Fagforbundet)

Det er i Bergen det skjer denne uka. Ungdom som utdanner seg til et yrkesfag møtes til konkurranse om å bli landets beste i sitt yrke, deriblant to barne- og ungdomsarbeidere fra Nord-Trøndelag.

17.10.2016 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 24.10.2016

Abdiasus Mohamed og Fredrik Hansen har begge valgt barne- og ungdomsarbeiderfaget på videregående og er i gang med sitt tredje år. Attenåringene vant fylkesmesterskapet og får delta på selve Yrkes-NM i Bergen. Nå står tre spennenede dager for tur med oppgaver som skal løses, både teoretisk og praktisk. Er de dyktige og har flaksen og dommerne på sin side, kan de havne i finalen som går av stabelen torsdag 20 oktober.

– Vi er opptatt av å være gode rollemodeller for barna, sier Abdiasus Mohamed og Fredrik Hansen fra Nord-Trøndelag. 

Begge liker selvsagt å henge med barn og å leke med dem. Andre verdier de legger vekt på, er å vise respekt for barna, møte alle positivt og å være omsorgsfulle. 

– Som barne- og ungdomsarbeider må du ta ansvar og utstråle trygghet og tillit, forteller de.

Å ha det artig

Etter andre året på videregående, har de to valgt å satse ulikt. Fredrik har vært heldig å få to år som lærling i barnehage, mens Abdi bestemte seg for å for å fortsette på skole. Strategien  i yrkesmesterskapet er klar: De skal ha det artig!

– Men vi tar konkurransen seriøst, og gleder oss til oppgavene. Samarbeid blir viktig, tror Fredrik og Abdi.

BUA-folk er sosiale

Når de ikke jobber med oppgavene og er på scenen og konkurrerer, vil de to ungdommene gjerne bli kjent med de andre deltakerne. De mener at barne- og ungdomsarbeidere (BUA) er sosiale og lett blir kjent med folk.

– Vi er konkurrenter, men vi lærer av hverandre og blir gjerne kjent med hverandre også, avslutter Fredrik og Abdi, som synes det er veldig kult å få være med i Yrkes-NM.

Fakta om Yrkes-NM og BUA

Se også sak om helsefagarbeiderne i Yrkes-NM: Vil møte alle med det smil

Les mer om Norges viktigste landslag hos worldskills.no

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?