Til hovedinnhold

Lansering av verdens første standard for ledelsesystem av mangfold

Den 15.august lanserte Standard Norge sammen med standardkomiteen for mangfoldsledelse verdens første standard for ledelsesystem av mangfold. Fagforbundet har bidratt inn i standarden som komitémedlem og er stolt over å kunne tilby et godt verktøy til ledere og tillitsvalgte.

16.08.2018 av Sandra Marie Herlung
Sist oppdatert: 16.08.2018

Den 15.august på Arendalsuka lanserte Standard Norge sammen med standardkomiteen for mangfoldsledelse verdens første standard for ledelsesystem av mangfold hos Universitetet i Agder. Fagforbundet har bidratt inn i standarden som komitémedlem og er stolt over å kunne tilby et godt verktøy til ledere og tillitsvalgte. Med på lanseringen var;

  • Kristin Holm Jensen, statssekretær i  Kunnskapsdepartementet
  • Loveleen Brenna, daglig leder, Seema
  • Margret Hagerup, stortingsrepresentant for Høyre, medlem av arbeids- og sosialkomiteen
  • Inger Lise Blyverket, direktør for avdelingen Politikk og forhandlinger, Virke
  • Pia Sofie Walle, Leadership and Diversity Manager, IKEA Norge
  • Helga Aune, direktør/advokat Ph.d, Adv.fa. PwC

Mangfoldsledelse handler om styrken i ulikhetene og å bruke potensialet i mangfoldet. 

Regjeringsplattformen sier at «alle skal i arbeid», men hvordan skal vi få til det i praksis? Mangfoldsledelse kan være ett av svarene. Mangfold er en naturlig del av ethvert samfunn. Det er ikke et problem som skal løses, men en mulighet som bør tas i bruk. Dette vil gjelde mennesker som har forskjellig kjønn, alder, etnisk bakgrunn, religion, kultur, språk, kompetanse, seksuell legning og funksjonsnivå.

Mangfold er en styrke for samfunnet og den enkelte virksomhet, men for å hente ut fordelene kreves gode systemer og en hensiktsmessig ledelse. Den nye standarden, NS 11201, for mangfoldsledelse kan være det verktøyet virksomheter trenger for å dra ut fordelene og styrkene som mangfoldet representerer. 

Se youtube video HER  hvor Lovelenn Brenna forklarer hva mangfoldsledelse er.

Loveleen er leder for standardkomiteen som har skrevet standarden. I tillegg til Loveleen og Seema AS har Fagforbundet, Univeristetet i Agder, Porsgrunn kommune, Ullensaker kommune, IMDi og IKEA bidratt til å skrive og lansere standarden

Du finner standarden her 

Den 28. november skal Fagforbundet avholde en konferanse med fokus på ledelse. Her kommer Loveleen Branna til å snakke om mangfoldsledelse sammen med Robert Mood som skal snakke om velje til ansvarlig ledelse.

Du kan lese mer om konferansen og melde deg på her

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?