Uten reiseforsikring kan du bli ruinert

(Foto: Simon Rae, Unsplash)

Mange unge drar på ferie uten reiseforsikring. Har du råd til å betale millioner dersom du blir syk i utlandet? Hvis ikke må du skaffe deg reiseforsikring. Er du medlem av Fagforbundet kan du få en reiseforsikring som kun koster tre kroner dagen, gjelder hele året og ikke bare når du er på ferie, men hver morgen fra det øyeblikket du låser døren hjemme.

04.11.2019 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 27.11.2019

Det er mange som tar sjansen på økonomisk ruin bare for å spare noen hundrelapper, og spesielt yngre er dårlige til å «reiseforsikre» seg.

– De er gjerne vant til å ha familiedekning fordi foreldrene har reiseforsikring. Plutselig har de passert 20 år og flyttet hjemmefra, og da er reiseforsikring det siste de tenker på. Det er rett og slett ikke fokus, siden det er noe mamma og pappa har ordnet, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, som er Fagforbundets leverandør av reiseforsikring.

Små skader kan bli store summer

I tillegg tror mange at reiseforsikring er kostbart, eller at man er dekket gjennom andre forsikringer. Den farligste misforståelsen av dem alle er imidlertid «det skjer ikke meg»-tankegangen. Har du ikke reiseforsikring advarer Therese mot at både du og foreldrene dine risikerer å bli gjeldsslaver.

– Som regel blir man ikke utsatt for noe på tur, men i verste konsekvens kan du bli ruinert hvis noe skjer når du er i utlandet. Dessuten vet vi hvilke sykehus det er smart å forholde seg til. Et eksempel er om du blir syk på backpacking i Vietnam og kanskje må flys til Thailand. Da tikker taksameteret – vi kan faktisk snakke om en regning på et par millioner kroner. Så må foreldrene dine ta pant i huset, for de slipper deg ut ikke før de har fått pengene. 

Dette betyr at hvis du synes reiseforsikring er dyrt og velger å ikke ha det, kan det bli veldig mye dyrere dersom du blir skadet eller syk. 

Bekymringsløs ferie

– Selv et lite legebesøk i USA kan fort koste 10 000 kroner, så reiseforsikring er en liten pris å betale om det skulle skje noe. 

Også småting som forsinket bagasje kan være en strek i regninga på det som skulle bli en bekymringsløs ferie.

– Du skal jo bruke pengene dine på å kose deg, og ikke kjøpe nye klær. Noen flyselskap utbetaler en liten sum ved ankomst, men dette er gjerne ikke nok til at du får skaffet deg det du trenger. Reiseforsikringen sørger for at du får kjøpt det mest nødvendige, slik at du kan fortsette ferien din.

En av markedets beste reiseforsikringer

Reiseforsikring koster lite når du er medlem i Fagforbundet. For kun 1100 kroner i året får alle som er under 67 år helårsreiseforsikring. Det er såvidt over 90 kroner i måneden, altså det samme som to caffè latte. Men hvorfor er reiseforsikringen Fagforbundet har gjennom Fremtind så billig?

– De har klart å fremforhandle en svært god avtale på vegne av medlemmene sine. 1100 kroner i året er en veldig god pris – det er en lav sum å betale dersom uhellet er ute, forteller Therese.

En ting er den lave prisen og at det ikke er noen egenandel, men hva dekker reiseforsikringen? 

– Det første som kan oppstå er at du blir syk før du drar hjemmefra, og så må du avbestille – da får du tilbake penger på reiseforsikringen din. Du kan bli ranet, hvilket ofte skjer på La Rambla i Barcelona. Flyet ditt kan bli forsinket, og så kommer du ikke videre med det neste – da dekker reiseforsikringen billetter til nytt fly. Og så er det jo dette med sykdom, skader og behandling. 

For å benytte deg av den gode prisen må du være medlem i Fagforbundet

Gjelder hver dag – uansett hvor du er

Legg merke til at det står billetter i flertall. Reiseforsikringen fra Fagforbundet gjelder nemlig ikke bare for deg, men også for samboer, ektefelle og barn under 20 år når dere har samme adresse i Folkeregisteret. Og den gjelder døgnet rundt over hele verden, uansett om dere reiser hver for dere. Faktisk trenger du ikke engang å fly, overnatte eller være på reise for at forsikringen skal gjelde.

– Fagforbundets reiseforsikring er den beste du kan få. Den gjelder fra det øyeblikk du går ut av døra om morgenen og skal på jobb eller skole og til du kommer hjem igjen. Hvis du blir frastjålet vesken eller sekken på trikken, dekkes det av reiseforsikringen, sier Therese.  

– Så med reiseforsikring gjennom Fagforbundet, da er man trygg?

– Da kan du dra hvor du vil – vi tar vare på deg gjennom hele reisen.  

Fakta om Fagforbundets reiseforsikring 

  • Gjelder fra du går hjemmefra, det er ikke noe krav til overnatting eller flyreise
  • Gjelder for reiser inntil 70 dager og kan utvides
  • Ingen egenandel
  • Avbestillingsforsikring er inkludert
;