Til hovedinnhold

Mer omfattende politiattester i barnevernet

- For å unngå at barn utsettes for overgrep, må vi stille krav til personer som ønsker å ta vare på barn, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

27.11.2010 av Harald Berre
Sist oppdatert: 27.11.2010

Departementet foreslår endringer i barnevernlovens regler om krav til politiattester. Endringene innebærer at personer som skal ha oppgaver overfor mindreårige skal legge frem barneomsorgsattest. Barneomsorgsattester er mer omfattende enn politiattestene som i dag kreves i barnevernet.

- En politiattest for alle som skal jobbe med mindreårige i barnevernet gir barnet enda bedre beskyttelse, sier Lysbakken i en pressemelding.

Personer som har anmerkninger knyttet til seksualforbrytelser mot barn, knyttet til seksualforbrytelser mot voksne, narkotikaforbrytelser, drap og grov volds- og ranskriminalitet, skal ikke jobbe med oppgaver overfor mindreårige i barnevernet.

Forslagene har vært sendt på bred høring. Samtlige instanser ga støtte til å innføre barneomsorgsattester i barnevernet.

Departementet foreslår at fosterforeldre og foreldre i avlastningshjem skal legge frem en uttømmende politiattest som viser alle strafferettslige reaksjoner. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?