Til hovedinnhold

- Heller kvalitetssikring enn fosterhjemskampanje

- Fosterhjemskampanjen med Kronprinsparet i spissen, er upassende. Det sier Kai Stene. Han leder "Prosjekt Oppreising" i Rogaland.

18.12.2011 av Harald Berre
Sist oppdatert: 18.12.2011

Til P4 sier Stene at han synes det er upassende at Barne- og ungdomsdirektoratet (BUFdir) starter masserekrutteringskampanje av fosterforeldre. Stene mener at barne- og ungdomsdirektoratet burde prioritert kvalitetssikring av fosterhjemmene foran rekrutteringskampanjen.

Kronprinsparet vil skaffe flere fosterforeldre 

Kronprinsparet står i spissen for fosterhjemskampanjen «Det er aldri for sent å hjelpe noen på rett vei». I sin hilsen roser H.K.H. Kronprinsen den samfunnsinnsatsen tusenvis av fosterforeldre bidrar med.

Kampanjen ble satt igang like etter at Adresseavisen avslørte at 52 fosterforeldre og støttekontakter er dømt for overgrep mot barnevernsbarn.

Skjult omsorg i fosterhjem

Generalsekretæren i Norsk Fosterhjemsforening, Tove M. Wahlstrøm, kaster seg i en kronikk i Adresseavisen på ropet etter bedre tilsyn med barn i fosterhjem, og at fosterforeldre må få bedre veiledning:

"Fosterhjemsomsorgen trenger kvalifiserte folk i alle ledd. Profesjonell veiledning av fosterhjem er nøkkelen til at fosterforeldre skal klare å stå i krevende oppgaver over tid. Kanskje også det beste tilsynet består i å sikre profesjonell veiledning av fosterforeldre for å oppdage og forebygge eventuelle overgrep i fosterhjemmet", skriver Wahlstrøm i kronikken.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?