Til hovedinnhold

1 av 5 kommuner konkurranseutsetter barnevern

21 prosent av norske kommuner som er med i en KS-undersøkelse konkurranseutsetter deler av barnevernstjenestene sine. Det skriver databasen for offentlige innkjøp, Doffin.

23.12.2011 av Harald Berre
Sist oppdatert: 23.12.2011

Drøyt 50 prosent av norske kommuner har konkurranseutsatt en eller flere av sine kjernetjenester, dvs. innenfor de «myke sektorene». Det er gjerne støttetjenester som kjøpes inn, og det er de store kommunene som hyppigst og i størst omfang er ute i det private markedet for å kjøpe slike tjenester. Les om undersøkelsen på Doffin.

Deloitte har undersøkt omfanget av konkurranseutsetting av kjernetjenester i kommunesektoren for KS.

, og kildene har vært to: Rådmenn i alle norske kommuner har svart på en spørreundersøkelse, og informasjon er hentet fra doffin.no. Kartleggingen gjelder bare kjernetjenester, avgrenset til pleie, omsorg, grunnskole/fritidsordning, barnehage, rusomsorg og barnevern, skriver Doffin.

Bare tjenester som har vært gjennom anbudskonkurranse/konkurranse med forhandling er med i undersøkelsen.

Konkurranseutsetting er vanligst i barnehagesektoren (29 prosent av kommunene), rusomsorgen (26 prosent) og barnevernet (21 prosent). Bare to prosent oppgir at de har konkurranseutsatt tilbud innenfor grunnskole eller skolefritidsordning, og her er det bare snakk om konkurranseutsetting knyttet til skolefritidsordningen..

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?