Til hovedinnhold

"Barn på flyttefot" på Stortinget

Interpellasjon fra Øyvind Håbrekke (KrF) til barne-, likestillings- og inkluderingsministeren handler om flyttinger i barnevernet:

24.11.2012 av Faggruppe barnevern
Sist oppdatert: 26.11.2012

Øyvind Håbrekke (KrF):

"Å ta over omsorgen for et barn er et av de største inngrepene myndighetene kan gjøre i barnets liv. Det vil likevel noen ganger være nødvendig. Myndighetene tar derved på seg et stort ansvar for å gi god omsorg og en bedre tilværelse. Mange barnevernsbarn får en oppvekst preget av stadige flyttinger, ustabilitet og manglende tilknytning til voksne. For å vurdere om barnevernsbarna får god omsorg er det avgjørende å ha kunnskap om omfanget av dette. I dag foreligger ikke holdbare data for flyttinger i barnevernet.

Forslaget i NOU 2012: 5 om tilknytning som nytt prinsipp i vurderingen av terskelen for omsorgsovertakelse, gjør det desto viktigere å vite i hvilken grad barnevernet i dag faktisk kan tilby tilknytning. Hva vil statsråden gjøre for å sikre et godt beslutningsgrunnlag og belyse disse problemstillingene i sin fulle bredde når Stortinget skal behandle sak om fremtidens barnevern?"

Stortingets nettsider: Les hele spørsmålet og Inga Marte Torkildsens svar.

Scroll ned til Sak nr. 4

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?