Til hovedinnhold

Avisen Agder: Klager på maktarroganse i barnevernet

Selv om barneverntjenesten i kommunene i Vest-Agder har blitt styrket med 16 stillinger, har antall klagesaker til fylkesmannen økt fra 30 saker i 2010 til 50 i 2012.

01.02.2013 av Faggruppe barnevern
Sist oppdatert: 02.02.2013

Det skriver avisenagder.no.

– Vi har hatt til behandling klager over utvidet undersøkelse, parter som har krevd endringer i tidligere vedtak, men som ikke har fått saken opp innen frister. Klager på manglende innsyn i saker eller får ikke dokumentinnsyn. Klager over manglende oppfølging av foreldre. Barneverntjenesten har ikke fulgt opp samvær som er fastsatt av fylkesnemnda. Mange av klagene inneholder i tillegg klage på hvordan de er blitt behandlet av ansatte i barneverntjenesten, opplyser fylkesmannen, ifølge Agder Flekkefjord Tidende på nett.

Gjennom klagesaker, råd/veiledning og telefoner ser fylkesmannen at barneverntjenesten trenger økt kompetanse på den juridiske delen av arbeidet. Klagene omhandler ofte saksbehandlingen, dette at de ikke får svar, ikke får innsyn i dokumenter og ikke overholder frister. En annen gjenganger er måten parter opplever å bli møtt på, som de definerer som maktarroganse og en uvillighet til å høre på den informasjonen som blir gitt.. Det ser også ut til at barneverntjenesten trenger en tettere styring/ledelse for å vurdere om arbeidet ble utført i henhold til gjeldene regler, påpeker fylkesmannen.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?