Til hovedinnhold

- Flere trygge barn og unge i fosterhjem

Fosterbarn opplever trygghet og tillit i større grad enn barn og unge i institusjon. Det viser en ny brukerundersøkelse blant barn og unge i statlige og private barneverntiltak.

20.03.2014 av Faggruppe barnevern
Sist oppdatert: 20.03.2014

- Fosterhjem har en omsorgsramme som er mer lik en ordinær familiesituasjon. Omsorgspersonene er de samme hele tiden, noe som skaper kontinuitet og forutsigbarhet, det sier Mari Trommald, direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på Bufdirs egne nettsider.

 

- På institusjon er ungdommene en del av en større gruppe og med flere voksenpersoner å forholde seg til. Dette kan være med å påvirke hvordan de har det, sier Trommald.

 

Ifølge undersøkelsen svarer 8 av 10 barn og unge i fosterhjem at de har det bra der de bor, at de er trygge og har tillit til fosterforeldrene sine. Av dem som bor på institusjon svarer 6 av 10 at de føler seg trygge og har tillit til de voksne.

 

- Resultatene fra brukerundersøkelsen er ærlige, tydelige og viktige for å heve kvaliteten i barnevernet. Det er viktig å spørre barna slik at tjenestene kan bli bedre. Hvordan de opplever tilbudet sitt er avgjørende for å vite hva som er det beste for barna, sier Mari Trommald, direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

 

Bruk  Bufdirs lenke for å lese  saken:  http://www.bufetat.no/nyheter/Trygge-i-fosterhjem/

 

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?