Til hovedinnhold

Aftenbladet: Debatt om skjønn i barnevernet

Stavanger FrP vil ha et barnevern som er betydelig bedre på å utvise skjønn og vil ha ei nemnd med politikere som vil kunne øke kvaliteten på skjønnet som legges til grunn i hver enkelt barnevernssak. Debatten blir ført i Stavanger Aftenblad.

20.06.2016 av Faggruppe barnevern
Sist oppdatert: 20.06.2016

- Taushetsplikten må forsvares når det gjelder å beskytte dem som mottar hjelp, men den skal ikke være til hinder for innsyn i barnevernets metoder og faglige grunnlag for de vedtakene som blir fattet.

Det skriver førstemanauensis ved Institultt for soslialfag ved Universitetet i Stavanger, Bente Nes Aadnesen, i Stavanger Aftenblad

"Etter lov om barneverntjenester ligger skjønn til grunn for barnevernets vurderinger i alle faser av en barnevernssak. Når barnevernsarbeideren skal vurdere om meldingen skal undersøkes videre, hvilken informasjon som skal hentes inn for å belyse saken og hvordan informasjon skal tolkes eller forstås, blir det anvendt skjønn. Barnevernsarbeideres skjønn påvirkes av ulike variabler som verdier, normer, teoretisk kunnskap og erfaring", skriver hun.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?