Til hovedinnhold

Nødhjelp kom fram

I januar har Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon Bahar Organization distribuert nødhjelpspakker med mat til familier i Syria.

17.01.2014 av Julie Offerdal, Norsk Folkehjelp
Sist oppdatert: 20.01.2014

Til tross for vanskelige forhold har Bahar Organization levert sårt tiltrengt nødhjelp til familier i Aleppo-området. Voldelige sammenstøt i flere deler av byen gjør distribusjonen svært utfordrende.

–Nødhjelpsleveransene gjøres under svært vanskelige forhold. I begynnelsen av januar var Bahar den eneste organisasjonen som nådde fram til familier inne i Aleppo, sier Sarah Al-Amri, viseprogramsjef for nødhjelpsprogrammet ved Norsk Folkehjelps Syria-kontor.

syria1

Vanskelig tilgjengelig

Norsk Folkehjelp leverer nødhjelp til de hardt rammede områdene Aleppo, Raqqah og Hassaka inne i Syria.

–Disse områdene er svært vanskelig tilgjengelig og har i liten grad blitt dekket av nødhjelp tidligere. Det er utrolig viktig at vi når fram dit nå, sier Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Nødhjelpen blir distribuert ved hjelp av et bredt nettverk av lokale partnerorganisasjoner både inne i Syria og i nabolandene Tyrkia, Irak og Libanon. Nødhjelpsleveransene er finansiert av bidrag som er samlet inn fra fagbevegelsen, private givere og Utenriksdepartementet.

Millioner trenger hjelp

Inne i Syria er det nå 9,3 millioner mennesker med et akutt behov for hjelp. Mange av dem befinner seg i okkuperte eller vanskelig tilgjengelige områder. Omtrent halvparten er barn.

–Selv om vi nå når fram med livsnødvendig hjelp til familier, er behovet fullstendig overveldende. Vi trenger all den støtten vi kan få for å nå fram til flere, sier Tørres.

Støtt Norsk Folkehjelps nødhjelpsarbeid i Syria: Send SMS «ikke glemt» til 2160, bruk kontonummer 5005 14 00000, eller støtt en av de nettbaserte innsamlingene.

syria3
;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?