Til hovedinnhold

Fiskesprell - sunn mat riktig mat!

Nordmenn spiser for lite fisk og annen sjømat. At det er barn, ungdom og unge voksne som spiser minst er særlig alvorlig.

17.06.2009 av Hermann Albert
Sist oppdatert: 17.06.2009

. Fra et helsemessig synspunkt er det gunstig om forbruket av sjømat øker, spesielt blant de gruppene nevnt ovenfor. Fiskesprell er en tiltakspakke som møter denne utfordringen.

Målet med alle aktivitetene i Fiskesprell er å inspirere, motivere og stimulere til økt sjømatkonsum i barnehager og skoler. Virkemidlene er både å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og utbre de unges erfaringer om hvor godt det smaker. Gjennom Fiskesprell får ansatte i barnehager og skoler tips og råd om hvordan sjømat lages og presenteres med ungdommelig vri, og appellerende materiell skal friste barna og ungdommen til både å kokkelere selv og våge å smake på resultatet.

Fra en av våre kontaktpersoner i nettverket for ernæringsfagarbeidere Sigurd Løfgren har vi fått en meget entusiastisk e-post som beskriver deltakelse på Fiskesprell i Finnmark. En rekke kurs er avholdt blant annet med ansatte fra 10 forskjellige barnehager. Kurs har vært avholdt i Vardø, Kirkenes, Alta, Øksfjord og Hammerfest. Det blir anbefalt at man tar initiativ til tilsvarende kurs også i øvrige deler av landet. 

Her finner du lenker til Fiskesprell sin hjemmeside.

 

Få i gang et sprell der du også er!

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?