Til hovedinnhold

En verdig eldreomsorg for alle - også urfolk og minoriteter

Fagforbundet, Folkeuniversitetet og Mangfold i Arbeidslivet invitererer til konferanse 20 oktober og seminar for opplæringsansvarlige/veiledere/lærere 21. oktober.

02.10.2009 av Hermann Albert
Sist oppdatert: 02.10.2009

a)    Konferanse 20. oktober

Om 10 år vil det være over 30 000 eldre med innvandrerbakgrunn i Norge.  På sikt vil  lang flere gamle innvandrere henvende seg til helse- og omsorgstjenestene og sykehussektoren. Dette vil kreve økt kompetanse og kunnskap om hvordan man kan tilrettelegge for en individrettet kulturelt akseptabel eldreomsorg.

 

Dette er tema for konferansen 20. oktober. Se vedlagte program

 

b)    Seminar for opplæringsansvarlige og lærere/veiledere - 21. oktober

Prosjektet Cultural Awareness for Minority Elders, der Fagforbundet har deltatt i blant annet referansegruppen, har utarbeidet en opplæringspakke til bruk i fagbrevopplæring, helsefagskoler og ikke minst opplæring på arbeidsplassene -sykehjem og hjemmetjenester.   Prosjektet fokuserer på eldre med etnisk minoritetsbakgrunn, men opplæringen vil også bidra til å øke kompetansen til ansatte ved institusjoner/i hjemmetjeneste i forhold til samarbeid med brukere og personrettet omsorg generelt.  


 Opplæringspakken består av  3 moduler
*       en kjernemodul i kulturell kompetanse (felles for alle)
*       en modul i helse og omsorg (pleiepersonell, hjemmetjeneste)
*       en modul i mat og ernæring (kjøkkenpersonale, institusjonskokker)

Modulene er utarbeidet i tett samarbeid med blant annet representanter fra sykehjem, hjemmetjeneste,  helse- og velferdsetaten i Oslo. 

Program for den 21. oktober her. 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?