Til hovedinnhold

Deltidsansatt og rammet av urettferdige pensjonsregler i sykehusene

Emelie Johanne JOhansen jobber som helsefagarbeider i 16,4 prosent stilling ved Nordlanssykehuset.

Emelie Johanne JOhansen jobber som helsefagarbeider i 16,4 prosent stilling ved Nordlanssykehuset. (Foto: privat)

Emelie Johanne Johansen, 23 år gammel helsefagarbeider fra Gildeskål i Nordland, er en av dem som det streikes for ved sykehusene. Som ung og deltidsarbeidende i 16,4 prosent stilling får hun null i pensjonspoeng. Denne uken spilte hun inn en video for å gi et ansikt til streiken og fortelle hvorfor pensjon fra første krone er så viktig.

20.06.2019 av Renate Tårnes
Sist oppdatert: 21.06.2019

Sykehusstreiken er inne i sin tredje uke og fra mandag trappes den opp nok en gang. Emelie er en av dem som ikke får pensjon fra første krone hun jobber. 

– I to år har jeg ved siden av studiene jobbet som helsefagarbeider i 16,4 prosent stilling ved Nordlandssykehuset. Dette har jeg tapt mye på.

Annerledes i kommunen

Om hun i stedet hadde jobbet på et sykehjem i kommunen ville hun hatt, i motsetning til nå, pensjon for alle timene hun jobbet.

– Klart jeg kjenner på urettferdigheten ved å gjøre den samme jobben, men ikke få de samme vilkårene som jeg ville ha hatt i kommunen. Det gjør noe med motivasjonen.

Emelie påpeker at dette også er et spørsmål om likestilling.

– 75 prosent av dem som blir rammet av er kvinner i lave deltidsstillinger. Dette er like mye et krav for likestillinga, som å bli likebehandlet, mener Emelie Johanne Johansen. 

Se videoen med Emelie her: 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?