Til hovedinnhold

Tre podkast-episoder om veiledning

Olaug Finsrud og Marte Sofie Thorbjørnsen

Olaug Finsrud og Marte Sofie Thorbjørnsen (Foto: Fagforbundet)

Har du en rolle som instruktør eller veileder på arbeidsplassen? Da kan disse tre Fagprat-episodene være noe for deg! Du kan lære om ungdomshjernen, om skikkethet, og få generelle tips til god veiledning av lærlinger og elever.

08.06.2020 av Yrkesseksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 02.02.2021

I podkasten Fagprat har vi nå tre episoder med tema veiledning. Vi har intervjuet eksperter på området, innen hvert sitt felt. De bidrar med gode råd og tips til hvordan man kan bli en enda bedre veileder.

Vellykket veiledning

Olaug Finsrud og lærling Marte Sofie Thorbjørnsen deler sine erfaringer og gir gode tips til hva som skal til for å få til vellykket veiledning:
Fagprat: Vellykket veiledning av lærlinger

Skikkethet

Noen ganger møter man studenter og oppdager at det kanskje ikke er forsvarlig at disse møter pasienter, klienter, barn og unge i yrket de skal utføre. Hvordan skal du gå fram? Vi har snakket om skikkethet med Kari Kildahl, institusjonsansvarlig for skikkethetsvurdering på OsloMet:
Fagprat: Skikkethet

Ungdomshjernen

Hvis du jobber med lærlinger og ungdommer, er du kanskje interessert i denne episoden om hvordan ungdomshjernen fungerer:
Fagprat: Ungdomshjernen

Hvordan holder jeg meg oppdatert på podkasten Fagprat?

Det enkleste er å søke etter Fagprat i podkast-appen din på mobilen, der du vanligvis hører på podkast. Har du ikke en podkast-app allerede, kan du laste ned for eksempel Spotify eller SoundCloud. Fagprat ligger i Spotify, Apple Podcast, Google Podcast og SoundCloud. Der kan du følge Fagprat og få helt ferske episoder rett i appen.

Her finner du podkasten Fagprat: 

Apple Podcasts

SoundCloud

Spotify

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?