Til hovedinnhold

Ny: Janne Andresen

- Vi er en sammensveisa gjeng, sier leder Janne Andresen om den nye fagforeninga, Fagforbundet Øyene.

- Vi er en sammensveisa gjeng, sier leder Janne Andresen om den nye fagforeninga, Fagforbundet Øyene. (Foto: Eddie Whyte)

Janne Andresen innrømmer at det var skremmende å skulle lede en helt ny fagforening som 27-åring. Særlig når flere av de tillitsvalgte hun skulle lede hadde vært medlem omtrent siden hun selv ble født.

19.03.2009 av Nina Monsen
Sist oppdatert: 20.04.2009

- Det har bare vært gøy! Hele styret og alle de tillitsvalgte stiller veldig godt opp. Vi er en sammensveisa gjeng, sier Andresen.  På årsmøtet i 2008 gikk Fagforbundet Nøtterøy og Fagforbundet Tjøme sammen i et samarbeidsprosjekt og oppretta Fagforbundet Øyene. Den nye fagforeninga skal evalueres i 2010.  

- Nå har vi gått halve prøvetida og vi føler oss sikre på at Fagforbundet Øyene blir en fast fagforening fra 2010. Vi får gode tilbakemeldinger på at vi har blitt mer synlige og at medlemmene får bedre oppfølging og tilbud. Medlemstallet bare øker, smiler Andresen. Hun var ungdomstillitsvalgt i Vestfold i to år før hun tok ledervervet.

- Før det visste jeg ikke noe annet om Fagforbundet enn at jeg betalte kontingent hver måned, ler Andresen og innrømmer at læringskurven har vært bratt.  

Fordel å stå sammen  

Det er flere fordeler med å slå seg sammen. De to opprinnelige fagforeningene var små og hadde få midler. Med sammenslåinga føler styret at de har kommet seg over kneika og satser nå tungt på verving av nye medlemmer.

- Tjøme-avdelinga lå i stabilt sideleie, så da jeg takket ja til å bli leder visste jeg at jeg ikke kunne feile, sier Andresen. Hun forteller at sykepleiere på Tjøme har begynt å melde seg inn fordi  tilbudet i Fagforbundet er bedre enn det Sykepleierforbundet kan tilby.

- Vi har arrangert flere kurs og fagkvelder. Disse er åpne for alle og det er gjerne etter slike temakvelder at folk melder seg inn, sier Andresen. Hun innrømmer at økonomien er en utfordring og setter pris på midlene de har fått sentralt for å dekke opp 40 prosent frikjøp i startperioden.

- Det er mye som skal gjøres. At  jeg har kunnet jobbe 40 prosent som tillitsvalgt i arbeidstida, gjør at vi har fått gjort mye bra, sier Andresen. Hun er spesielt stolt av den nye hjemmesida til Fagforbundet Øyene. Den er allerede besøkt over 22 000 ganger.

- Etter hvert håper vi at egne midler kan dekke opp for frikjøp, sier hun.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?