Til hovedinnhold

Fersk: Stine Kristiansen

Stine Kristiansen, ungdomstillitsvalgt i Rygge, Østfold

Stine Kristiansen, ungdomstillitsvalgt i Rygge, Østfold (Foto: Maria Wattne)

- Jeg visste ikke det fantes ungdomstillitsvalgt en gang, før valgkomitéen i Fagforbundet Rygge spurte meg. Det har blitt mye læring de siste månedene for Stine Kristiansen.

22.06.2009 av Maria Wattne
Sist oppdatert: 17.08.2009

- Jeg så  aldri noen grunn til ikke å være organisert, sier Stine Kristiansen som ble medlem av Fagforbundet da hun gikk i læra. Nå har hun jobbet som barne- og ungdomsarbeider med fagbrev i fem år, og er nyvalgt ungdomstillitsvalgt i Rygge i Østfold.

- I løpet av de månedene som har gått siden jeg sa ja til å stille som ungdomstillitsvalgt i kommunen, har jeg fått utrolig mye skolering og nyttige tips, sier hun.

Fra før var hun verneombud; Et verv Stine tok først og fremst fordi hun var interessert i å lære mer.

- Jeg kjente ikke akkurat så mye til arbeidsmiljøloven fra før. Men jeg så fort at det Fagforbundet jobber med er viktig for trivselen og framtida til alle.

Foreløpig har hun måttet stå på egne bein som ungdomstillitsvalgt.

- Det er ikke noe ungdomsutvalg i min kommune, så jeg har i stedet fått støtte fra fylket. Målet er å få til et lokalt ungdomsutvalg så snart råd er!

 

Påvirkningskraft

Stine Kristiansen jobber i Øreåsen barnehage, som er en kommunal barnehage der de ansatte er med i Fagforbundet.

- Den viktigste grunnen til å være organisert, er at du kan få hjelp når du trenger det. Og kan ikke den loklae tillitsvalgte hjelpe deg, så stopper det ikke der. Du kan nå helt til topps i organisasjonen. Jeg tror det er få som skjønner hvor stor makt medlemmene egentlig har i Fagforbundet.

Foran valget tenker barne- og ungdomsarbeideren i de samme banene:

- Det er viktig for meg at du ikke må være med i et politisk parti for å være med i Fagforbundet. Mange forbinder oss bare med Arbeiderpartiet, men det stemmer jo ikke helt, understreker Stine Kristiansen. Hun vil heller oppfordre de unge til å bruke stemmeretten enn å si hva de burde stemme.

- "Bli med og lev din egen framtid" er mitt slagord for valget. Hva du stemmer avgjør framtida di. Jeg vil at folk skal skjønne at deres stemme teller - hver eneste stemmeseddel blir faktisk telt opp for hånd.

Den viktigste jobben for Stine Kristiansen nå er å få oversikt over, og kontakt med alle Fagforbundets medlemmer under 30 år i Rygge slik at hun blir kjent for dem. Dette ordner hun ved å føye til navnet sitt på plakaten som henger på arbeidsplassene med informasjon om hvem som er tillitsvalgte for Fagforbundet i kommunen.

- Jeg får vel skrive det nederst på plakaten, sier hun beskjedent.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?