Til hovedinnhold

Nytt medlem: Marie Holdhus

Under fire timer tok det Marie Holdhus å bli medlem i Fagforbundet.

Under fire timer tok det Marie Holdhus å bli medlem i Fagforbundet. (Foto: Ellisiv S. Selnes)

Denne høsten er det mye nytt for Fagforbundets nye medlem i Bjølsengata barnehage i Oslo. Marie Holdhus er to uker inn i tilværelsen som barne- og ungdomsarbeider, barnehagen er nyåpnet og hun er fagorganisert for første gang.

01.09.2009 av Ellisiv Solskinnsbakk Selnes
Sist oppdatert: 11.09.2009

Det sto mellom Fagforbundet og Utdanningsforbundet.

- Det var mye prat på jobben om det å være fagorganisert, og alle var så positive. Til slutt var det Fagforbundets tillitsvalgte som overbeviste meg. Jeg gikk inn på hjemmesida, likte det jeg så og var enig i standpunktene som kom fram der. I tillegg kom gode forsikringsordninger og at det er så enkelt å melde seg inn, forteller Holdhus.

Klokka 12:11 den 26. august tastet hun Fagforbundet medlem og sendte inn til 1980. Klokka 15:59 var hun blitt medlem.

Pausetid

- Jeg studerer pedagogikk ved universitetet, men ble studielei og trenger et avbrekk før jeg fullfører bachelorgraden min, forteller Holdhus.

Med en teoretisk forankring, gikk det greit å få stilling som barne- og ungdomsarbeider. På sikt ønsker hun å bli pedagogisk leder.

- Det er artig å se teorien satt ut i praksis, og at det virker. Så er det moro å jobbe med barn og se at de lærer noe nytt hver dag, sier hun.

Til tross for sin unge alder (23), har Marie Holdhus rukket å samle mye arbeidserfaring, fra medarbeider i interiørbutikk til assistent på sykehjem. Erfaringer har hun nytte av i den nye jobben.

- Fra butikkarbeidet tar jeg med meg serviceinnstillinga. I den lille butikken hvor jeg jobba, gikk det opp og ned med omsetninga, og da var det ekstra viktig å behandle kundene med ærlighet, respekt og å ta dem på alvor. Det vil jeg også gjøre med foreldrene i barnehagen, sier hun.

Engasjert 

Holdhus har alltid likt å ha oversikt over hvilke rettigheter og plikter hun har i en jobbsituasjon, og det har ført til egenstudier av arbeidsmiljøloven. Kanskje er det også årsaken til at hun allerede har rukket å bli valgt til verneombud på den flunkende nye arbeidsplassen. Det kan bli travelt etter hvert.

- Nå er vi i midlertidige lokaler, men skal etter planen flytte inn i den gamle Margarinfabrikken Norge på senvinteren til neste år. Der er en av Norges største barnehager i ferd med å bli en realitet, med 40 avdelinger og rundt 500 barn. Spennende, smiler Marie Holdhus, som tar sikte på en mer administrativ stilling i framtida.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?