Til hovedinnhold

Nytt medlem: Cati Monica Jørgensen

Tidligere elevmedlem Cati Monica Jørgensen fra Randaberg.

Tidligere elevmedlem Cati Monica Jørgensen fra Randaberg. (Foto: Steinar Engelsen)

Cati har blitt student, men det er gjennom jobb i bolig og dagsenter at hun har sett nytten av å være organisert.

12.10.2009 av Maria Wattne
Sist oppdatert: 20.10.2009

- Jeg meldte meg inn som elevmedlem da jeg gikk hjelpepleien på videregående, forteller Cati Monica Jørgensen. Hun er 20 år og  studentmedlem i Fagforbundet nå. Som elevmedlem forsvant hun ut av forbundet da hun var ferdig på skolen.

- Jeg satset først på sykepleiestudiet, men ombestemte meg og begynte å jobbe i stedet. Nå har jeg jobbet i ett år, før jeg tok fatt på førskolelærerstudiet ved Universitetet i Stavanger i august. Da jeg akkurat hadde startet på nye studier, ringte ei koselig dame fra Fagforbundet  og spurte meg hvorfor jeg hadde meldt meg ut, forklarer Cati.

Sannheten var at hun slett ikke hadde villet melde seg ut, hun hadde bare ikke tenkt på det. Etter en hyggelig prat var Cati medlem igjen, nå som førskolelærerstudent.

- Det som er ergerlig er at hvis jeg bare hadde fortsatt som medlem mens jeg var yrkesaktiv, hadde jeg hatt rett til utdanningssstipend nå,  sier Cati Monica Jørgensen.

Likevel er det ingen sure miner å spore hos Randaberg-jenta. Nå er hun heltidsstudent og fornøyd med valget sitt, men tar fortsatt vakter i boligen og dagsenteret. Hun har bare godt å si om Fagforbundet. - Jeg har sett på jobben hvor behjelpelige forbundet er for kolleger. Når det har vært noe i kommunen, har de fått både svar og hjelp fra Fagforbundet, forteller hun.

- Selv lurte jeg på om jeg hadde rett til overtid når jeg måtte jobbe selv om jeg egentlig hadde ferie. Ingen på jobben kunne svare, men de ringte Fagforbundet for meg og fikk svar med én gang. Så jeg er ikke i tvil om at det er lurt å være medlem, sier Cati.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?