Til hovedinnhold

Nytt medlem: Sijana Batlak

- Det er godt å ikke være helt aleine når noe skjer, synes Sijana.

- Det er godt å ikke være helt aleine når noe skjer, synes Sijana. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

Sijana Batlak er medlem nummer 6 000 i Aust-Agder. Dette ble feiret siste dag av Fagforbundsuka i Arendal.

12.11.2009 av Kari-Sofie Jenssen
Sist oppdatert: 24.09.2018

- Jeg har fått blomster og en nydelig vase. Det var en koselig overraskelse. Jeg ble ropt opp av selveste Jan Davidsen og måtte komme opp på scenen. Det var veldig morsomt. Kollegaen min som verva meg ble også ropt opp, forteller hun.

Sijana Batlak er medarbeider på servicetorget ved sykehuset i Arendal. Hun har jobba som sekretær på sykehuset i omkring ni år. I oktober i år meldte hun seg inn i Fagforbundet.

- Jeg ble innmeldt i Parat da jeg begynte å jobbe på sykehuset. De fleste på min arbeidsplass var det. På den tida visste jeg ingenting om de forskjellige fagforeningene på sykehuset, så jeg ble med der de andre var, sier Batlak.

Men så kom en periode da hun trengte hjelp av fagforeninga si. Omstilling på avdelingen hennes førte til et behov for både arbeidsfaglige råd og menneskelig støtte. Hun fikk ingen av delene fra sin daværende fagforening.

Støtte

- Jeg følte meg veldig aleine i den situasjonen. Jeg prøvde å kontakte både sjefer og tillitsvalgte. Den eneste som svarte og støttet meg var en hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, Merethe Krogstad Hoel. Det var ikke så mye hun kunne gjøre, men hun støttet meg - selv om jeg ikke var medlem.

Synlig

Siljana Batlak forteller at hun kjente til Fagforbundet lenge før hun bestemte seg for å bli medlem. På sykehuset i Arendal er den lokale fagforeninga veldig synlig. Titt og ofte har de stand med utdeling av kaker og frukt sammen med informasjonsmateriell fra forbundet.

- De vil nok ha flere medlemmer, og det er bra. Fagforbundet er sterke fordi de har så mange medlemmer. Først hadde jeg tenkt at jeg ikke ville være med i ei fagforening igjen -  det var jo bare å betale og betale, og likevel ikke få hjelp da jeg virkelig trengte det.

- Men etter at jeg traff hovedtillitsvalgt Merethe så ombestemte jeg meg og vil være med likevel. Jeg tror det er viktig dersom jeg skulle trenge hjelp en annen gang. Det er godt å ikke være helt aleine når noe skjer, slår Batlak fast.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?