Til hovedinnhold

Min hverdag: Dagfrid Nilsen

Dagfrid Nilsen, Fagforbundet Odda.

Dagfrid Nilsen, Fagforbundet Odda. (Foto: Randi Tevik)

– Den største utfordringa som hovedtillitsvalgt er å forholde seg til kommunens budsjettkutt år etter år, sier hovedtillitsvalgt i Odda kommune, Dagfrid Nilsen.

13.04.2010 av Randi Tevik
Sist oppdatert: 07.05.2010

Budsjettkutt betyr uro i organisasjonen og mange frustrerte medlemmer som det er viktig å snakke med, roe ned og motivere.

– Det er en jobb jeg tar på alvor og som tar både tid og krefter, sier hun.

Dagfrid Nilsen har vært tillitsvalgt i Odda kommune sammenhengende i nesten 20 år. Som hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Odda gikk hun for et år siden sammen med forbundsleder Jan Davidsen i 1. mai-tog under blant annet parolen Nei til privatisering. I juni 2009 vant Fagforbundet en stor lokal seier i en slik sak. Rådmannens forslag om å innhente anbud på renhold ble stemt ned i kommunestyret etter iherdig innsats fra nettopp Dagfrid og Fagforbundet.

– Renholderne hadde vært under et forferdelig press over lang tid så når vedtaket gikk i vår favør, og flertallet forsto at det ikke ble innsparinger av å privatisere, da ble mange veldig letta. Alle de tillitsvalgte sto på for å få snudd politikerne den gangen og alle sammen feira seieren med en velfortjent kake.

For en hovedtillitsvalgt blir det mange møter. Møter tar opp tid og anledning til å møte medlemmene.

– Jeg har ofte dårlig samvittighet for at medlemmene ikke får tak i meg på kontoret, sier Dagfrid.

Hun synes at Fagforbundet Odda hadde hatt bruk for mer frikjøp, men understreker samtidig at det er viktig å berømme alle de flinke plasstillitsvalgte.  

– Vi satser på opplæring, og når mange blir mer og mer skolerte så blr de svært viktige ute blant medlemmene. Gode plasstillitsvalgte løser en god del av sakene på laveste nivå og svarer på spørsmål fra medlemmene.

– Det er jo sånn det skal være og det hjelper oss som er hovedtillitsvalgte her i Odda.

Oddasamfunnet har vært igjennom store omstillinger. Det innvirker også på medlemmene i Fagforbundet. 

– Vi har et godt samarbeid med  kommunen som arbeidsgiver, og blir tatt med i alle prosjekter, forteller Dagfrid.

Prosjektene er det mange av. Odda er blant annet med i Kvalitetskommuneprogrammet, der målet er å øke kvaliteten og effektiviteten på tjenestetilbudet i et samarbeid mellom de folkevalgte, lederne og de ansatte.

– At kommunen tar oss med på råd er medlemmene i Fagforbundet glade for, selv om det kanskje hadde vært godt med litt mindre omstilling og mer arbeidsro innimellom.

Det siste er mer en ønsketenkning, for det skjer neppe, det vet hovedtillitsvalgt Dagfrid Nilsen.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?