Til hovedinnhold

Min hverdag: Bjørn M. Johnsen

Bjørn Johnsen, lederen av Fagforbundet Bærum.

Bjørn Johnsen, lederen av Fagforbundet Bærum. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

Hektisk: – Vi har hatt mye å gjøre siden midten av mai, forteller Bjørn M. Johnsen, leder av Fagforbundet Bærum.

27.06.2010 av Anders Hamre Sveen
Sist oppdatert: 24.09.2018

– Vi måtte jo forberede oss for en eventuell streik, og det forarbeidet tok mye tid. Da streiken ble et faktum så vi at  planene vi hadde lagt fungerte i praksis, forteller Johnsen.

Han legger til at det hjalp veldig at Fagforbundet Bærums medlemmer hadde stor streikevilje.

– Under streiken måtte jeg blant annet holde kontakten med media, samle trådene og lede streikekomiteen hvor vi fordelte ansvaret av de praktiske oppgavene, noe som fungerte utmerket. Jeg var i daglige møter med rådmannen hvor vi mottok og leverte søknader om dispensasjon og tok opp problemer rundt kommunens håndtering av streiken, forteller Johnsen.

Fagforbundet Bærum arrangerte tre informasjonsmøter i Rykkinnhallen, et for hvert streikeuttak og et for justeringa av andreuttaket.

– TV2 sendte direkte fra det første møtet, hvor rundt 400 hadde møtt opp. På det andre møtet var det rundt 350 og på det siste var det rundt 100, sier Johnsen.

Kommunestreiken ble lagt merke til i Bærum. Fagforbundet Bærum fikk mye dekning i media, både i lokalavisa Budstikka, NRK Østlandssendingen (radio og tv), TV2, VG-nett og Nettavisen. Over 800 av fagforeningas medlemmer ble tatt ut i streik.

– Det var mye logistikk, men det gikk bra. Vi hadde streikekontor i Folkets Hus i Sandvika og ordna med servering og kaffe. De to første dagene fikk alle streikende marsipankake. Vi stilte opp med partytelt ute, med grilling av pølser og utdeling av brus. Det var god stemning, forteller Johnsen.

TV2 hadde direktesending fra Bærum da Riksmeklingsmannen fortalte at streiken var over. 17. juni hadde Fagforbundet Bærum medlemsmøte om streiken og resultatet fra lønnsoppgjøret.

– Vi er nå i gang med etterarbeidet etter streiken, som jo øker min arbeidsmengde betraktelig. Alt må være ferdig til 15. juli da kommunen vil foreta lønnstrekk. Det betyr nok jobbing i ferien også for å komme à jour, sier Bjørn M. Johnsen.

.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?