Til hovedinnhold

Min hverdag: Hanne Beathe Bekkeseth

Hanne Beathe Bekkeseth.

Hanne Beathe Bekkeseth. (Foto: Privat)

Patruljerte: I uke 26 deltok Hanne Beathe Bekkeseth i LOs sommerpatrulje i Buskerud.

01.08.2010 av Anders Hamre Sveen
Sist oppdatert: 07.09.2010

Hanne Beathe forteller at det er åtte fra Fagforbundet som har deltatt i årets sommerpatrulje i Buskerud.  – Vi reiste rundt på arbeidsplasser og kontrollerte at alt var som det skulle være. Vi sjekka arbeidskontrakter, arbeidsforhold og lønn. Selv patruljerte hun i Hallingdal og Numedal.

– De fleste av kontrollene jeg var på var innen handelsnæringa, på butikker. Vi fant ikke så veldig mange uregelmessigheter. Det var noen som var uten arbeidsontrakt eller hadde mangelfulle arbeidskontrakter, men det fikk vi ordna opp i med en gang.

Bekkeseth er opplæringsansvarlig, ungdomstillitsvalgt og kasserer i Fagforbundet Nore og Uvdal. Hun er dessuten ungdomstillitsvalgt i fylkesstyret i Fagforbundet Buskerud. Dette vervet skal hun ha minst fram til mars 2011.

– Det er nok å gjøre. Under streiken var noe av det beste at vi i fylkesstyret i Fagforbundet Buskerud hadde ansvar for et arrangement der Jonas Fjeld hadde konsert. –  Det var på den onsdagen i juni da kommunestreiken ble avblåst, forteller hun.

Bekkeseth arbeider i hjemmesykepleien. Hun har to barn. I år deltok hun på Fagforbundets sommerkonferanse i Stavern for aller første gang.

– Dette er jo årets begivenhet og et veldig ålreit arrangement for de unge medlemmene i Fagforbundet. Det er både hyggelig og nyttig å møte andre engasjerte unge medlemmer, sier Hanne Beathe. Hun kom til Stavern alt torsdag 17. juni, dagen før selve konferansen, for å delta på ledersamlinga.

– Jeg lærte mye i løpet av sommerkonferansen, blant annet om hvordan de driver fagforeningsarbeid i Danmark. Det var dessuten interessant å lære mer om situasjonen i Palestina.

I løpet av sommerkonferansen var det både  mye sosialt og faglig; programmet dekka alt fra rebusløp til politiske verksted.

– På et av verkstedene fikk vi innblikk i hvordan flyktninger fra forskjellige land blir mottatt i Norge. – Nyttig lærdom,  sier Hanne Beathe Bekkeseth, og forsikrer at  hun har lyst til å dra på sommerkonferansen i 2011 også.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?