Til hovedinnhold

Min hverdag: Synnøve Haugland

Synnøve Haugland sammen med er vesle Francheska Maria og "mora" i Rogalandhuset.

Synnøve Haugland sammen med er vesle Francheska Maria og "mora" i Rogalandhuset. (Foto: privat)

– Jeg har vært på sjøen og sett mye, men maken har jeg aldri sett. Jeg er merka for livet. Men det har vært helt fantastisk, også, sier nestlederen i Fagforbundet Rogaland, Synnøve Haugland, med gråten i halsen.

15.11.2010 av Kari-Sofie Jenssen
Sist oppdatert: 22.11.2010

Hun har nettopp kommet hjem fra Angola og åpningen av Fagforbundets barneby når OSS tillitsvalgte snakker med henne på telefonen. Synnøve Haugland har vært en del av Fagforbundets delegasjon. Hun er en av mange tillitsvalgte og medlemmer i Fagforbundet som har lagt ned mange timers arbeid for å verve givere og faddere til Fagforbundet barneby. Nå fikk hun se resultatet av alt arbeidet med egne øyne. Det unner hun andre å få oppleve også.

– Jeg håper flere får muligheten til å dra og se med egne øyne hva dette betyr. Det unner jeg alle som har bidratt til barnebyen. Husene, skolen og barnehagen har fått navn etter fylkene. I Rogalandshuset var det en seks måneders baby som hadde vært i huset i fem uker. I tillegg møtte vi to gutter på rundt ti år i huset. Det var så sterkt at det er vanskelig å fortelle om det. Du kunne se gleden i ansiktene til de voksne og alvoret i ungenes ansikter, forteller hun.
Delegasjonen fra Fagforbundet og SOS barnebyer fikk treffe både barna og "mødrene" som nå bor i barnebyen.
– Da vi kom opp til skolen sto ungene pent på to rekker og så begynte de å synge – Thank you SOS, eller noe sånt. Jeg begynte å gråte og ringte opp sønnen min så han fikk høre sangen gjennom telefonen. Det var utrolig sterkt.

Synnøve er en av de virkelig aktive i å verve givere og faddere til barnebyen. Hun er ikke mindre entusiastisk nå. Første dag etter hjemkomsten tok hun med seg masse bilder som hun viste kollegene sine og fortalte hva hun hadde opplevd. Hun har også booket seg inn hos LO i Rogaland og ringt NRK Rogaland. Her slipper ingen unna. Og fortsatt var det enkeltpersoner som ikke var faddere på kontoret og de fikk nå en gylden mulighet til å melde seg.

Synnøve Haugland har vært frikjøpt tillitsvalgt i 14 år. Hun har hatt mange forskjellige verv. Som verveansvarlig har Synnøve bidratt til at Rogaland har vært på vervetoppen de siste fem åra.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?