Til hovedinnhold

Veronica Larsen Haugan

Sykepleier Veronica Larsen Haugland.

Sykepleier Veronica Larsen Haugland. (Foto: Geirmund Jor)

Forandring fryder: Bort med den gamle sveisen, bort med Sykepleierforbundet, inn med nytt utseende, nytt medlemskap i Fagforbundet, og kan det lure et tillitsverv like om hjørnet. Veronica Larsen Haugan, Trondheim er ikke redd for forandringer.

11.11.2011 av Geirmund Jor
Sist oppdatert: 21.11.2011

Da Oss tillitsvalgte ramlet inn i Veronicas liv, satt hun i frisørstolen. Hun var frivillig modell for en kollega og venninne som akkurat da gikk opp til fagprøve som frisør. Lokkene falt og fram kom en ny korthåret stil. På kjøpet kom et nytt fagbrev til den kommende frisøren.
– Jeg har bare vært med i Fagforbundet siden september og allerede har jeg vært med på en hel masse. Det er mye lettere å være aktiv i Fagforbundet enn i det gamle forbundet mitt, rett og slett fordi det skjer mye mer. Den lokale organiseringa her i Trondheim gir mange muligheter til å være faglig aktiv, sier hun.  

– Jeg hadde vært medlem bare noen uker da jeg fikk være med på landskonferansen for ungdom i Oslo. Det var et inspirerende faglig og politisk verksted der vi tok opp en rekke viktige saker. Det var rett og slett kjempegøy og veldig lærerikt, forteller hun.

Veronica jobber som sykepleier i en bolig for psykisk utviklingshemmede. Hun trives godt. Likevel lurer det en kommende tillitsvalgt i hodet hennes.
– Jeg har en flott jobb og en god sjef. Den tillitsvalgte vi har på jobben er kjempeflink og grei, så den konkurransen vil jeg ikke ta. Men det kan jo alltids være rom for en ungdomstillitsvalgt? mener Veronica.

Hun forteller at hun har snakka med sjefen og fått positiv tilbakemelding, men hun har ikke kommet så langt at hun har stilt til valg ennå.

– Det spørs jo da, om jeg får tillit til å bli ungdomstillitsvalgt, og faktisk blir valgt. Det vet en jo aldri før valget er over, ler Veronica. Veronica har kort fartstid som faglig aktiv. Som medlem i Sykepleierforbundet var hun passivt medlem.
– Jeg fikk medlemsbladet og betalte kontingenten, og det var i grunnen det. Men da jeg kom til Fagforbundet var det flust med spennende ting å være med i. Jeg har vært på temadager og faglige samlinger som har vært veldig gode. Det er rett og slett morsomt å være aktiv i Fagforbundet, sier Veronica Larsen Haugan.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?