Til hovedinnhold

Benedicte Møller

Beatrice er stadig på møter i Fagforbundet.

Beatrice er stadig på møter i Fagforbundet. (Foto: Privat)

Nødvendig: - Vi stjeler på en måte barne- og ungdomsarbeiderstillinger samtidig som det er behov for hjelpepleiere og helsefagarbeidere i helsesektoren.

02.03.2012 av Kari-Sofie Jenssen
Sist oppdatert: 26.03.2012

Benedicte Møller

 

Ungdomstillitsvalgt Benedicte Møller i Fagforbundet Klepp i Rogaland er utdanna hjelpepleier, men jobber i en barnehage. Hun mener at hun selv og to av venninnene hennes er levende eksempler på hvor viktig kampen for hele, faste stillinger er.

 – Vi var tre venninner som utdanna oss som hjelpepleiere i 2006. I dag jobber vi alle tre i barnehage, i hver vår hundre prosent stilling.

Benedicte er 25 år og har vært medlem i Fagforbundet i fem år. Fire av årene har hun vært ungdomstillitsvalgt i Klepp. Nå er hun hjemme med lille Beatrice på fire måneder. Eller - hjemme og hjemme fru Blom. OSS tillitsvalgte traff både Benedicte og Beatrice på vervemøte arrangert av Fagforbundet Rogaland februar måned.

– Jeg trenger litt mer enn babysnakk – må ha noe mer å bryne hodet mitt på. Derfor er det supert at babyen er så grei at det ikke er noe problem å ta henne med på møter og konferanser, forteller Klepps ungdomstillitsvalgt.

 

Hel og fast stilling    

Benedicte forteller at da hun var ferdig utdanna hjelpepleier begynte hun å jobbe i en avlasntingsbolig i en liten helgestilling. Siden fikk hun en 75 prosent vikarstilling. Venninnene, som var ferdige samtidig som henne på skolen, fikk henholdsvis et 50 prosent vikariat og så liten stilling at hun heller valgte å jobbe i sportsbutikk.

– Jeg fikk meg et lite vikariat i en barnehage i tillegg. Og da det ble bestemt at det skulle være full barnehagedekning, ble det lyst ut mange hele stillinger. Jeg søkte og fikk en hel og fast jobb i en barnehage. Omtrent samtidig gjorde venninnene mine det samme. Vi jobber nå alle tre i samme barnehage, forteller Benedicte Møller.

 

Bruk for utdanninga

Å jobbe i barnehage er kjempefint, ifølge Benedicte, men hun savner å få bruke utdanninga si.

– Det var jo en grunn til at jeg utdanna meg til hjelpepleier og ikke til barne- og ungdomsarbeider. Hadde jeg fått en full stilling, ville jeg jobba innenfor helsesektoren. Jeg har både utdanning og flere kurs som jeg nå ikke får brukt, sier hun.

Benedicte understreker det samme som Fagforbundet gjør: Nyutdanna ungdom må få tilbud om en jobb de kan leve av, ikke bare en liten helgestilling eller en 50-prosentjobb.

 

 

 

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?