Til hovedinnhold

Lena Stange

- Folk er sjokkerte over at det ikke er så bra i det private som de har trodd, sier Lena Stange.

17.09.2012 av Kari-Sofie Jenssen
Sist oppdatert: 01.10.2012

– Ledelsen ved Risenga bo- og omsorgssenter her i Asker kommer til å merke at vi er blitt en sammensveisa og sterk gjeng av denne streiken, sier tillitsvalgt og hjelpepleier Lena Stange. Hun er inne i sitt tredje år som tillitsvalgt. OSS tillitsvalgte snakker med henne dagen etter at streiken ved de private, kommersielle sjukehjemmene ble stoppa av tvungen lønnsnemnd.

Stange er selvsagt skuffa over at det ble tvungen lønnsnemnd, men ser likevel lyst på å få komme tilbake til brukere og kollegene som ikke har vært i streik. En fire uker lang streik tærer på alle, også på dem som ikke har streika.

Nye medlemmer

– Selv om det ble lønnsnemnd, har vi vunnet mye, sier hun og understreker at streiken har vært en opptur for fellesskapet. De er blitt trygge på hverandre og føler samhørighet over avdelingsgrensene.

– Og ikke minst har det økt forståelsen av hvor viktig det er å være organisert i Fagforbundet, understreker hun.

–  Jeg får gåsehud når jeg tenker at vi har et så stort og sterkt forbund i ryggen og på all den støtten vi har fått. Jeg var redd at vi ved Risenga skulle bli litt glemt og at alt ville foregå i Oslo. Sånn har det absolutt ikke vært! Jeg er stolt av å være tillitsvalgt i Fagforbundet.

Ved Risenga i Asker hadde Fagforbundet 43 medlemmer da streiken starta. Etter fire ukers streik hadde de fått flere nye medlemmer. Og skal vi tro den ivrige tillitsvalgte, så stopper det ikke der.

Møte for alle

Lena Stange har planene klare for hva som skal skje de kommende ukene. Cirka halvveis i streiken fikk de besøk av pensjonsrådgiver Steinar Fuglevaag, som ga dem opplæring i å forstå egen pensjon. Og de fikk sjokk over hvor urettferdig dårlig det sto til. Dette har de formidlet til kollegene. Planen er nå å invitere til møte både for medlemmer og ikke-medlemmer, og be Fuglevaag informere om pensjon.

På den måten vil Lena Stange forklare alle hvorfor Fagforbundets medlemmer har vært i streik. Hun vil også benytte sjansen til å verve enda flere medlemmer.

Tøffere enn før

– Jeg har lært mye. Kanskje mest om meg sjøl. Jeg er blitt en tøffere tillitsvalgt. Nå tør jeg si hva jeg mener til ledelsen, for nå vet jeg at jeg har medlemmene i ryggen. Jeg har lært Fagforbundet bedre å kjenne og fått mye støtte.

– All ære til Fagforbundet for det, avslutter en blid tillitsvalgt.

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?