Til hovedinnhold

Kim Håkon Pedersen

Kim-Håkon Pedersen på Landsmøtet i 2013.

Kim-Håkon Pedersen på Landsmøtet i 2013. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

Arva verv: Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Salangen meldte seg inn i Kommuneforbundet som lærling i 2001. Sitt første tillitsvalgtverv fikk han året etter, i arv fra mora si.

11.12.2013 av Ellisiv Solskinnsbakk Selnes
Sist oppdatert: 20.12.2013

- Hun var strengt tatt på overtid som representant for Fagforbundet Ungdom, ler den tidligere barne- og ungdomsarbeideren og vernepleieren fra Salangen i Troms.

I ei forening med rundt 300 medlemmer, er han alene som frikjøpt.

- Jeg har vært hovedtillitsvalgt siden 2009, og det var veldig deilig å bli fullt frikjøpt i 2012.

 

Populære tiltak

Foreninga har hatt et travelt år.

- Det har vært mye aktivitet rundt 10-årsjubiléet, blant annet en ekstremt vellykka grillkveld hvor over 100 medlemmer møtte, sier Pedersen.

Rett før jul fikk de oppslag i lokale medier på det som har blitt en førjulstradisjon, nemlig å invitere alle medlemmene på kino. Det ble rekordstort oppmøte.

- Vi i fagforeningsstyret har erkjent at alle medlemmene er forskjellige, og at ikke alle har interesse for eller lyst til å delta på tradisjonelle fagforeningsmøter. For oss er det viktig å gi et tilbud til alle, og vi kom da på idéen med å leie kinoen og vise gratis film. Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger alle de tre årene vi har gjennomført det. Ungene er store i øynene og veldig glade når de får vite at godteriet er gratis. Foreldre og besteforeldre er også veldig fornøyde, og alle koser seg, sier Pedersen.

Over 200 medlemmer kom for å se Jul i Flåklypa, og det ble ikke plass til alle.

- Som plaster på såret fikk de som ikke kom inn en ordinær kinobillett med seg hjem, forsikrer Pedersen.

 

Bra belegg

- Hva er ditt beste verveargument?

- Du skal være trygg på at den dagen du trenger hjelp, så har du ei stor og sterk fagforening i ryggen. Det kan i hvert fall medlemmene i Salangen stole på.

- Når vi får tildelt vervemål fra sentralt hold, blir det nesten litt komisk. Hvor skal vi hente dem fra når vi allerede organiserer nærmest rubb og stubb? Det måtte i så fall være å finne fram til vikarer og midlertidige ansatte. Der har vi litt å gå på, sier han.

 

Unge først

Pedersens hjertesak ligner et hjertesukk.

- Som gammel ungdomstillitsvalgt vil jeg trekke fram hvor viktig det er å rekruttere nye, unge medlemmer. Vi må ikke gå i fella og være tilfreds med det vi har, men sørge for å sikre nye generasjoner, mener Pedersen.

Som når fagforeninga hans arrangerte førjulskinoen.

- Da kom det en del barn, og jeg liker å tenke at kanskje var det noen  av dem som spurte hva Fagforbundet er, og at en forelder eller besteforelder forklarte viktigheten av å være fagorganisert,  forteller Pedersen.

Og slik har Fagforbundet Salangen sikret nye medlemmer for framtiden.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?