Til hovedinnhold

Siri Follerås

Det er ikke tilfeldig at Siri Follerås endte som leder for 7500 medlemmer i Oslos ferskeste fagforening. Hun klarer nemlig ikke sitte stille og tie.

05.02.2014 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 24.02.2014

– Det er vel derfor vi havner der vi gjør, ler Siri Follerås.

Hun er nettopp blitt valgt til leder av fagforeninga Fagforbundet Pleie og omsorg Oslo, som ble stiftet 30. januar. Med tett opptil 7500 medlemmer er foreninga den nest største i hovedstaden.

Stort ansvar

Siri Follerås er utdanna hjelpepleier og det har hun jobba som siden 1988. Men et hjerte som banket stadig mer for fagbevegelsen, ledet henne inn i rollen som plasstillitsvalgt allerede tidlig på 90-tallet. Fram til nå har hun vært  leder i Fagforbundet Grünerløkka.

Det er en erfaring som kan komme godt med når Follerås nå skal gå i front for 7500 medlemmer.

– Det er et stort ansvar og jeg er veldig ydmyk for den tilliten melemmene har gitt meg. For meg er det viktig å fokusere på det positive for å få ting til å skje, sier Follerås.

Og la det ikke være noen tvil: Nå skal det skje ting.

Skal kjempe for alle

– Som ny fagforening har vi mange utfordringer, sier Follerås.

– Først og fremst må vi få alle systemene til å fungere. Vi vil også legge opp en helt ny struktur for å gjøre det enklere for medlemmene å komme i kontakt med de tillitsvalgte og få den hjelpa de trenger. Vi skal satse mye på opplæring og skolering, særlig av tillitsvalgte som nærmest er blitt kasta ut i det, forteller Follerås.

Hovedvekten av medlemmene i den nye fagforeninga er hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, helsefagarbeidere, hjemmehjelper, assistenter, sykepleiere og vernepleiere. Og for Follerås er det viktig at både offentlig og privat ansatte får samme behandling.

– Det nytter ikke bare å si at vi er i mot privatisering. Vi må samtidig kjempe for at alle skal ha samme muligheter. De er våre medlemmer, bare at de gjør samme jobben under dårligere betingelser.

Store ambisjoner

Med et entusiastisk og kampklart styre i ryggen er Follerås nå klar for å ta fatt på fagforeningsarbeidet i ny forening. Og selvsagt har de målsettingen klar.

– Målet vårt er å verve 500 nye medlemmer i året. Litt ambisjoner må man jo ha, sier Follerås.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?