Til hovedinnhold

Eirik Nepstad

29 år gamle Eirik Nepstad fra Askøy er det nyeste medlemmet av ungdommens sentrale utvalg. Det var på tide de fikk med seg en radikal feminist-sosialist.

11.04.2014 av Martine Grymyr
Sist oppdatert: 23.06.2014

Han er nestleder i ungdomsutvalget i Hordaland, nestleder i fagforeninga på Askøy, plasstillitsvalgt på jobben, medlem av Rødt, og ikke minst har han nå trådt inn som varamedlem av det sentrale ungdomsutvalget.

29 år gamle Eirik Nepstad er en mann som trives med mange jern i ilden. Og han er hva du kan kalle rød.

– Ja, jeg er ikke av de aller rødeste i partiet Rødt, men jeg er litt radikal, litt raddis. Det handler om sosialisme slik de fleste i Norge kjenner den, bare en form for sosialisme som er litt lenger til venstre enn hva som har vært vanlig her i landet de siste femti årene. Jeg er radikal, men ikke revolusjonær, sier Nepstad.

Fagbevegelsen er viktig for Eirik Nepstad - veldig viktig.

– Sammen med kvinnebevegelsen er fagbevegelsen den aller viktigste pådriveren og årsaken til at vi har så god velferd og et så godt system som vi har i Norge i dag. Fagbevegelsen er rett og slett den viktigste grunnen til at Norge er hva det er, sier Nepstad.

Trives på talerstolen

På hjemmebane er Nepstad far til åtte år gamle Adam og fem år gamle Tobias. Selv må han innrømme å ha blitt farget av både sin egen far og store deler av slekta.

– Jeg kom inn i fagbevegelsen via min far, som var hovedtillitsvalgt på Askøy. De hadde behov for flere ungdommer i ungdomsutvalget, og da tok det ikke lang tid fra jeg ble med i utvalget til jeg ble valgt til leder, forklarer 29-åringen.

Deretter var veien kort oppover i systemet. Snart var han valgt inn i fylket og nå nestleder i ungdomsutvalget i Hordaland.

– Det tok ikke lang tid fra jeg ble aktiv til jeg sto på talerstolen første gangen. Jeg trives der, jeg er glad i å stå der og snakke.

Større innflytelse

For en snakkesalig askøyværing byr det på store muligheter når man rykker oppover i systemet. Og da Bent F. Simonsen i mars trakk seg fra det sentrale ungdomsutvalget, åpnet det seg en spennende dør for Nepstad. Nå har han inntatt plassen som varamedlem i utvalget.

– Å sitte i Fagforbundets sentrale ungdomsutvalg gir meg en økt mulighet for reell innflytelse på ungdomsarbeidet. Jeg får være med å bestemme, smiler 29-åringen.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?