Til hovedinnhold

Søstrene Rønneberg

Mariann og Anita Rønneberg, leder og HTV i fagforbundet Herøy.

Mariann og Anita Rønneberg, leder og HTV i fagforbundet Herøy. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

Mariann og Anita Rønneberg - Vi står på hver vår politiske liste til lokalvalget, men til sammen er vi rødgrønne.

11.05.2015 av Kari-Sofie Jenssen
Sist oppdatert: 22.06.2015

Fagforbundet Herøy i Nordland ledes av Mariann Rønneberg og lillesøster Anita Rønneberg er hovedtillitsvalgt. De er tillitsvalgte for 154 medlemmer på Herøy. Det utgjør sånn ca ti prosent av innbyggerne. De jobber sammen i kommunen, i en bolig for psykisk utviklingshemmede.

De er glade i øya si og vil slåss for at befolkningen får beholde det tjenesetetilbudet de har i dag. Men politikken har de ikke fått gjennom morsmelka, for å si det sånn. Interesse for politikk tror de begge har kommet gjennom medlemskapet sitt i Fagforbundet..

Det var en aktiv og flink ungdomstillitsvalgt som vervet først Anita for ni år siden, og så Mariann for sju år siden.

På hver sin liste

Ikke bare jobber de sammen, er tillitsvalgte sammen – men de står også på hver sin partipolitiske liste til kommune-valget. Storesøster og fagforeningsleder Mariann Rønneberg står på Arbeider-partiets liste og lillesøster Anita Rønneberg er ordførerkandidat for SV.

De er begge opptatt av samferdsel og kommunikasjon. Noe som selvsagt er viktig når man bor på ei øy. Anita og SV jobber for bedre veier og flere ferje-avganger. Hun har liten tro på at det er mulig å få til bruforbindelse. Mens bru-forbindelse ønsker Mariann og hennes parti.

Mariann forteller at det er Arbeiderpartiet som styrer på Herøy i dag og hun regner med at de kommer til å gjøre det fortsatt etter valget. Selv om hun er opptatt av at Herøy kommune skal ha et anstendig arbeidsliv og gode tjenester til befolkningen, er hun aller mest opptatt av neste stortingsvalg.

– Jeg ser fram til valget og at vi blant annet skal reversere endingene de blå har gjort med arbeidsmiljøloven. Den er jo et av verktøyene jeg trenger for å gjøre en god jobb som tillitsvalgt, sier fagforeningsleder Rønneberg.

Rødgrønne søstre

Søstrene er tillitsvalgte og rødgrønne. Nå og da blir de konfrontert med det partipolitiske engasjementet og om det samsvarer med å være tillitsvalgte i Fagforbundet.

Mariann og Anita er enige om at det er helt nødvendig å jobbe politisk, også. Det er i kommunestyrene vedtakene gjøres.

– Vi jobber sammen med de politiske partiene som vil det Fagforbundet vil, slår Mariann fast. Anita nikker, og legger til.

– Skulle det bli en kræsj mellom det jeg må være med på i kommunestyret og det Fagforbundet står for, så får jeg ta det når det kommer. Jeg kan ikke se at det skulle skje.

Når det gjelder kommunesammen-slåing er Mariann litt mindre skeptisk enn Anita, men bare litt. Dette spørsmålet utløste full diskusjon hos søstrene Rønneberg.

Les også om andre tillitsvalgte i Fagforbundet

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?