Til hovedinnhold

Samkjørte samboere

Numedalen opp og Hallingdalen ned: Ove Andreas Solberg og Astrid Isene har lagt mange mil bak seg i løpet av tre uker i førersetet på Fagforbundets bobil.

21.09.2015 av Martine Grymyr
Sist oppdatert: 02.10.2015

– Du kan jo si at vi har blitt godt kjent i eget fylke, ler Ove Andreas Solberg, seksjonsleder SST Buskerud og fagforeningsleder i Nettbuss Sør.

Sammen med samboer Astrid Isene, opplæringsansvarlig og seksjonsleder SHS Buskerud, har han tilbrakt rundt tre uker i førersetet på Fagforbundet Buskerud sin valgkampbobil denne høsten.

– Vi henta bilen den 28. august, og så tenkte vi at vi måtte ta oss tid til å bli kjent med hvordan den funker. Vi hadde ei frihelg, så vi tok den med oss og dro opp i Jotunheimen for å bli kjent med bilen, forteller Solberg,

På tur med fylkeskontoret

I forkant av årets kommunestyre- og fylketingsvalg har Fagforbundet i alle fylkene brettet opp ermene og kastet seg med i valgkampen. Alle fylkene har blitt utstyr med hver sin bobil, sånn at de på den måten har kunnet reise rundt og besøke folk på både torg og arbeidsplasser.

– Det morsomste har vært å møte våre egne medlemmer og tillitsvalgte, og ikke minst se hvor langstrakt fylke vi har. Det er lett å skjønne hvorfor noen tillitsvalgte synes det er langt å reise nedover til drammen for et møte, ler Isene.

Med seg i bilen har de også hatt selskap av de andre på fylkeskontoret i Buskerud, samt medlem og musiker Tove Bøygard.

– Vi har hatt veldig god effekt av å kjøre rundt med Fagforbundet-bobil. Folk kommer bort til oss og slår av en prat, og vi har vært synlige og i nærheten. Vi har også merket at medlemmene våre blir stolte når vi har kommet kjørende med bilen til deres arbeidsplass, sier Solberg.

Mange smil og lange dager

Fra 1. til 9. september sov og bodde samboerparet Solberg og Isene i bobilen. Det har vært mye reising, mange smil og lange dager.

– Heldigvis er bilen god å sove i, ler Solberg.

Nå er paret klare til å parkere bilen og krype opp i egen seng igjen. Samtidig tar de med seg kun positive erfaringer fra valgkamp i bobilen.

– Vi har blitt godt mottatt alle stedene vi har vært, du kommer deg ut av kontoret og får snakke med medlemmene der de er. En sånn bil bør virkelig vurderes når det er tid for stortingsvalg, avslutter paret.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?