Til hovedinnhold

John Peder Denstad

LO-leder i Trondheim og tillitsvalgt i Fagforbundet, John Peder Denstad.

LO-leder i Trondheim og tillitsvalgt i Fagforbundet, John Peder Denstad. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

– Arbeidsfolk skal ikke nøye seg med bare smulene, vi skal overta hele bakeriet, det er min rettesnor. Det er John-Peder Denstad (60) i et nøtteskall.

12.02.2016 av Kari-Sofie Jenssen
Sist oppdatert: 14.03.2016

Søk opp John-Peder Denstad på Youtube, så finner du en syngende LO Trondheim-leder. Sangen er «Ta stilling til hvem du er» og Denstad har skrevet teksten sjøl. Sangen sier mye om denne tillitsvalgte.

– Å bli kalt arbeiderbevegelsens Åge Samuelsen gjør meg stolt, sier Denstad og smiler. Samuelsen både samlet og mobiliserte, han var predikant, tekstforfatter og komponist av kristne sanger. På årets Trondheimskonferanse var det en av betegnelsene Denstad fikk fra talerstolen. Enkelte utropte han til den nye arbeidsministeren og den nye LO-lederen.

– Det er selvsagt hyggelig med sånne ord og bli satt pris på – å bli sett. Det trenger vi alle. Vi må se hverandre og gi hverandre oppmuntring. Jeg innrømmer gjerne at dette gir energi og inspirasjon til å stå på. Dette er jo livet mitt. Jeg skriver tekster, og jeg elsker å synge. Sangen er viktig i arbeiderbevegelsen, sier han.

En vellykket Trondheimskonferanse er nettopp avholdt, med i underkant av 600 deltakende tillitsvalgte fra hele landet. Også i år har John-Peder Denstad vært primus motor.

– Konferansen gikk veldig bra. Evalueringene viser at folk var godt fornøyde, da er vi fornøyde. Det er god inspirasjon til neste års konferanse. Å få konferansen i mål er avhengig av mye frivillig innsats. Vi fikk også vedtatt en god og handlingsretta resolusjon. Men en resolusjon er ingenting verdt, dersom den ikke følges opp rundt om der de tillitsvalgte er til daglig, understreker han.

Superaktivist

John-Peder Denstad er en aktiv person med mange jern i ilden. Han er bussjåfør en dag i uka, leder av LO Trondheim (90 fagforeninger og 40 000 medlemmer), sekretær i Fagforbundet buss- og sporveisarbeiderforening, sitter i klubbstyret i Nettbuss, er vara til bystyret i Trondheim for Rødt og vara til styret i Nettbuss.

En vanlig dag for deg?

– Her er det fortsatt full rulle. I går sto jeg opp klokka halv fem, kjørte buss først i fire og en halv time. Så bar det til Folkets Hus for å forberede et innlegg en times tid. Deretter var det busskjøring fram til ti over halv fem. Jeg møtte så på rådhuset til en åpen høring, hvor jeg hadde et innlegg. Da la han fram LOs syn utvikling av arealene i byen. Men for tida er det havnearbeiderne han brenner for.

– Det er en grunnleggende streik for retten til tariffavtaler. For å vinne denne streiken kreves det at vi andre går til sympatiaksjoner, sier John Peder Denstad.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?